Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Notikumiem bagāta svētdiena Ventspils Sv.Krusta Romas katoļu baznīcā
27.01.2016 pl. 21:35
17. janvāris Ventspils Sv.Krusta Romas katoļu baznīcas draudzei un priesteriem bija notikumiem bagāta. Šajā dienā mūsu draudzi apmeklēja un Sv.Misi celebrēja Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins. Dievkalpojuma laikā tika iesvētīts jaunuzbūvētais baznīcas altārgalds.

 

Altārgalds veidots kā stacionāra mūra konstrukcija, bet apdare ir balti krāsots apmetums, galda stūri un malas izcelti ar dekoratīviem elementiem, kas dažviet pārklāti ar krāsojumu zelta tonī. Tā priekšējā plaknē atrodas cilnis ar Svētā Vakarēdiena ainu. Galda virsmas plāksne izgatavota no pulēta sarkanbrūna granīta. Altārgalda iesvētīšana mūsu baznīcai bija vēsturisks un būtisks notikums, kura norisē bijām klāt un varējām piedalīties. Mūsu dievnama interjera atjaunošana ar Dieva žēlastību rit uz priekšu soli pa solim, draudzei un mūsu priesteriem lūdzoties un ieguldot gan savu laiku, gan darbu, gan ziedojumus.

Šīs svētdienas notikumus papildināja mūsu draudzes priesteru – paulīniešu mūku - prāvesta t.Jura Krisūna un vikāra t.Mariuša Malkinska ordeņa svētki. Pilns paulīniešu ordeņa nosaukums ir “Svētā Pāvila pirmā vientuļnieka ordenis" (Ordo Sancti Pauli Primi Eremitae). Pie īpaši rotāta altāra šim notikumam t.Juris draudzes bērniem, un ne tikai bērniem, izstāstīja stāstu par sv.Pāvila pirmā vientuļnieka dzīvi. Bet stāsta nobeigumā kā tradīcija un neatņemama sastāvdaļa šajos svētkos ir draudzes cienāšana ar datelēm.

Pateicība Dievam par Viņa sniegtajām žēlastībām un saņemto prieku!

Jānis Bumbieris