Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

"Kopā mēs varam darīt brīnumus"
24.08.2016 pl. 20:45
Poļu diska metējs Pjotrs Malahovskis (Piotr Małachowski) izsolē pārdevis savu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs iegūto sudraba medaļu, lai palīdzētu zēnam, kas slims ar onkoloģisku slimību.

19. augustā olimpiskais sudraba medaļnieks savā Facebook profilā paziņoja, ka izsola savu medaļu, lai palīdzētu zēnam, kuram ir iedzimta retinoblastoma jeb ļaundabīgs acs audzējs.

„Rio es cīnījos par zeltu,” rakstīja Malahovskis. "Šodien es aicinu visus cilvēkus - cīnīsimies kopā par kaut ko, kas ir vēl vērtīgāks. Par šī fantastiskā zēna veselību."

Saskaņā ar Pjotra teikto, uzreiz pēc sacensībām viņu uzrunāja zēna māte ar lūgumu, ka dēlam nepieciešama dārga ārstēšana. "Olekam šobrīd ir gandrīz divi gadi (...) viņš cīnās ar acs vēzi. Polijā viņam nav iespēju, lai glābtu tīkleni, un vienīgā iespēja - ārstēšana Ņujorkā. Es nolēmu savu medaļu izsolīt un visus iegūtos līdzekļus veltīt Oleka ārstēšanai," teica sportists, un aicināja visus labas gribas cilvēkus ņemt dalību šajā akcijā.

23. augustā Facebook profilā diska metējs paziņoja, ka Dominika un Sebastians Kulčik ir izteikuši gatavību iegādāties medaļu par summu, kas nepieciešama, lai slēgtu akciju. „Paldies visiem, kuri piedalījās šajā akcijā. Mums izdevās parādīt, ka kopā mēs varam darīt brīnumus. Manas sudraba medaļas vērtība šodien ir lielāka nekā pirms nedēļas. Tās vērtība ir mazā zēna dzīvība un veselība. Tā ir mūsu kopīgā, lielā veiksme,” priecīgs paziņoja sportists.

Wiara.pl/Huffingtonpost.com