Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Bostonā godina sv.tēva Pio sirds relikviju (video)
23.09.2016 pl. 18:44
Svētā tēva Pio sirds - sudraba šķirstā ievietotas svētās relikvijas – devusies savā pirmajā, Bostonas arhidiecēzes rīkotajā ceļojumā ārpus Itālijas.

Atsaucoties kardināla Šona Omailija (Sean O'Malley) uzaicinājumam, kapucīnu mūki, kuri vada svētā tēva Pio sanktuāriju San Džovanni Rotondo Itālijā, nogādājuši Bostonā viņa sirds svēto relikviju. Bostonas apkārtnē relikvija tika izstādīta godināšanai, sākot no 21. septembra un paliks tur līdz pat svētā piemiņas dienas svētkiem - 23. septembrim. Taču nedēļas nogalē relikvija tiks nogādāta svētā tēva Pio draudzē Pompejas Dievmātes baznīcā Ņūdžersijā, kur notiks četrpadsmitie svētā tēva Pio ikgadējie svētki, kas sāksies ar vigīliju sestdienas vakarā.

Tēvs Pio bija iemīļots priesteris, kurš uzklausīja miljoniem grēksūdžu pa 10-15 stundām dienā līdz pat savai nāvei 1968. gadā, nesa savā miesā stigmas, bet 2002. gada 16. jūnijā pāvests Jānis Pāvils II tēvu Pio pasludināja par svēto.

Tēva Pio mirstīgās atliekas Baznīca ekshumēja viņa četrdesmitajā miršanas gadadienā 2008. gadā, neskatoties uz viņa ģimenes protestiem. Pēc zārka atvēršanas atklājās, ka viņa ķermeni nav skārusi satrūdēšana, un tad arī tika izņemta viņa sirds.

Viņa ķermenis kā relikvijas šī gada februārī tika izstādīts godināšanai Romā kā Jubilejas gada īpaša iniciatīva. Tās tika aizvestas arī uz viņa dzimto Pietrelčinu, - tā bija Tēva Pio pirmā atgriešanās dzimtajā pilsētā kopš viņš to atstāja kā jauns priesteris.

„Šī ir pirmā reize, kad kāda tēva Pio relikvija ir ārpus Itālijas, un mēs esam tik priecīgi, ka viņi (kapucīnu mūki) piekrita doties uz Bostonu šajā vēsturiskajā vizītē. Mēs zinām, ka daudz cilvēku visā mūsu valstī ir pieķērušies tēvam Pio. Tā nu mūki ir devuši iespēju godināt viņa relikvijas un lūgt viņa aizbildniecību visiem, īpaši tiem, kuriem nav iespēju aizceļot uz San Džovanni Rotondo Itālijā,” teica kardināls Š. Omailijs.

Kad tēva Pio sirds tika atvesta uz Ameriku, pirmajā apstāšanās vietā pie Nevainīgās Ieņemšanas baznīcas Louvelā Masačūsetsā to sagaidīja aptuveni 3000 cilvēku liels pūlis, kas sveicināja to un kaut vienu skatu vēlējās veltīt relikvijai.

Catholicnewsagency.com/Bostonherald.com
Tulk.: D.B.


Skatīties YouTube