Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

LELB Liepājas diecēzē jauns bīskaps
04.10.2016 pl. 11:37
1.oktobrī plkst.12.00 LELB Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē notika Liepājas bīskapa Hansa Martina Jensona ingresa dievkalpojums. Bīskapu Hansu Martinu amatā ievēlēja LELB 27.Sinodē un konsekrēja 6.augustā Rīgas Domā, īsi pēc Liepājas bīskapa emeritus Pāvila Būvera zižļa nolikšanas.

Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas jaunā Liepājas bīskapa Hansa Martina Jensona ienākšanas dievkalpojums Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē sākās ar procesiju, kurā piedalījās Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, emeritētais bīskaps Pāvils Brūvers, Romas katoļu Baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps Viktors Stulpins, LELB Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe, garīdznieki no diecēzes iecirkņiem, kā arī viesi no citām konfesijām.

Dievkalpojuma sākumā katedrālē sapulcējušos uzrunāja arhibīskaps Jānis Vanags, sacīdams: "Notiek liels prieks, katedrālē ienāk bīskaps, kuru Baznīca atzinusi par cienīgu, lai kalpotu. Aicinu palīdzēt bīskapam viņa darbā, lai sekmētos Baznīcas un Dieva darbs."

Savukārt jaunievēlētais bīskaps sprediķī runāja arī par savu nebūt ne vieglo ceļu uz ordināciju. Bīskaps sacīja: "Izšķirošais iemesls, kāpēc es paliku, ir tas, ka par mani tik daudz cilvēku ir lūgušies. Tas ir Dieva darbs, ka stāvu jūsu un arhibīskapa priekšā. Apzinos, ka man daudz uzticēts no Kristus, no amata brāļiem un draudzes cilvēkiem. Es paliku pie Dieva un par savu moto ņemu vārdus: "Esi uzticīgs! Uzticīgs Kristum līdz nāvei."

H.M.Jensons ir dzimis Zviedrijā 1968.gada 11.jūlijā. 1994.gadā absolvējis Lundas Universitātes Teoloģijas fakultāti. Mācītāja amatā ordinēts 2003.g. 9.jūnijā Rīgas Domā un bijis Bātes-Vaiņodes, Bunkas, Cesvaines, Embūtes, Liezēres, Priekules un Madonas draudžu mācītājs. No 2007.-2008.gadam bijis LELB revidents, no 2008.-2010.gadam - Finanšu nozares vadītājs. 2010. – 2016.gadā kalpojis kā Madonas iecirkņa prāvests. 2014.gadā ievēlēts par Lutera Akadēmijas Senāta priekšsēdētāju un LELB Izglītības nozares vadītāju.

* No 2007.gada Liepājas Sv.Trīsvienības katedrāle ir Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas Liepājas bīskapa rezidence jeb Liepājas diecēzes garīgais centrs. Liepājas diecēze sastāv no 126 draudzēm Kurzemes un Zemgales teritorijā, kuru pārraudzību nodrošina 6 prāvesti – Bauskas, Grobiņas, Jelgavas, Kandavas, Kuldīgas un Piltenes iecirkņos. 2016.gada 8.oktobrī plkst. 16.00 notiks Liepājas bīskapa ingresa dievkalpojums Jelgavas Sv.Annas prokatedrālē.

Liepajniekiem.lv/Lelb.lv
Foto: Katedrāle.lv