Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Priesteris atjauno Hot Rod automašīnas, lai atbalstītu semināristus
19.06.2017 pl. 08:11
Priesteris, kuram patīk restaurēt vecās, klasiskās amerikāņu automašīnas un atbalstīt semināristus, ziedo atjaunoto 1969. gada automašīnu Pontiac Firebird Convertible loterijai aicinājumu atbalstam Gallapas diecēzē Ņūmeksikas štatā ASV.

Šī nav pirmā reize, kad pr. Metjū Kellers (Matthew Keller) rekonstruējis Hot Rod auto. Pagājušogad viņš salaboja ziedoto 1972. gada Chevelle un ieguva semināristiem 140 000 dolāru. Ar šīs naudas palīdzību pieci semināristi uzsāka savu ceļu, lai kļūtu par priesteriem Gallapas diecēzē.

„Gallapa ir patiešām brīnišķīga un unikāla diecēze,“ teica pr. Kellers. „Mums ir ap 35 – 40 priesteri un 65 draudzes, plus mūsu misiju punkti.“ Viņš pieminēja, ka tikai dažiem priesteriem ir pa vienai draudzei. Gallapa ir vistrūcīgākā diecēze valstī, un tai ir galēja nepieciešamība pēc semināristiem.

Kā bijušais atbildīgais vadītājs par aicinājumiem pr. Kellers zina, ka tiem, kas interesējas par studijām seminārā, jebkāds finansiāls atbalsts ir būtiska nepieciešamība. Lai kļūtu par priesteri, daudzos gadījumos studijas vienam semināristam var maksāt vairāk kā 30 000 dolāru.

Klasiskās automašīnas Pontiac izloze bija paredzēta 17. jūnijā, un bezpeļņas organizācija V8forVocations.org tiešsaistē veica biļešu pārdošanu, katra biļete maksāja 25 dolārus.

Pr. Kellers ir ne vien Svētās Sirds katedrāles rektors, bet arī Gallapas diecēzes ģenerālvikārs. Viņa kaisle uz mašīnām aizsākās agri. „Savu pirmo mašīnu es uzbūvēju 16 gadu vecumā,“ pr. Kellers pastāstīja. Kad viņš iestājās seminārā, viņš pārdeva savu 1964. gada Chevy Malibu SS, savu mīlestību uz mašīnām noliekot malā. Lai nu kā, bet viņa kaislība uz antīkajiem auto nekur tālu nebija aizklīdusi.

„Vienam no maniem draugiem, kas zināja, ka esmu pārņemts ar automašīnām, es sarunā teicu, ka man pietrūkst darbošanās pie mašīnām. Viņš atbildēja: „Tev vajadzētu dabūt auto, pie kura strādāt kopā ar semināristiem, un izmantot to kā viņu formācijas projektu,““ sacīja pr. Kellers.

Viņš nolēma sameklēt auto, un galu galā viņam priekš projekta tika ziedots 1972. gada Chevelle. Savā amatā viņš pastāvīgi strādāja pie personu formācijas projektiem un arī šo izmantoja kā veidu semināristu satuvināšanai savā starpā. Automašīnas atjaunošanā piedalījās 20 cilvēku grupa, un darbs ilga 2 gadus. Pēc izlozes viņš nolēma turpināt līdzekļu vākšanu, atjaunojot vēl kādu auto. Drīzumā radās iespēja tikt pie 1969. gada Pontiac Firebird, kuru pr. Kellers nopirka no vīra, kurš pārdeva sava mirušā tēva auto.

Pr. Kellers nav strādājis pie šī projekta viens pats. “Mums bija 8 vai 10 cilvēki, kuri veidoja projekta kodolu,” teica pr. Kellers, ”bet ap 30 vai vairāk cilvēku tādā vai citādā veidā pielika tam savu roku.” Šis Firebird projekts ilga mazliet vairāk par 1 gadu.

Priesteris atzina, ka līdzās palīdzēšanai semināristiem, projekts palīdzēja augt arī kopienai un deva izdevību evaņģelizēt. Viņš pieminēja vīrus, kuri nebija katoļi, un to, kā pieredze palīdzēja viņiem atvērties ticībai. Daudzi ļaudis izmantoja laiku, ko pavadīja strādājot pie antīkajiem auto, lai turpat garāžā izsūdzētu grēkus priesterim.

Pēc izlozes beigām nākošais pr. Kellera projekts būs 1966. gada Mustang Convertible atjaunošana.

Catholicherald.com
Tulk.: D.B.