Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Atceltās kāzu viesības pārvērš par bezpajumtnieku svinībām
25.07.2017 pl. 07:32
Sastopoties ar problēmu, ar kuru neviena līgava vai līgavainis nevēlētos saskarties, Sārai Kaminsai (Sarah Cummins) un Loganam Eraijo (Logan Araujo) bija jāizlemj, ko iesākt ar neatgūstami iztērētajiem 30 000 dolāriem par kāzu svinībām, kuras nācās atcelt nenoskaidrotu apstākļu dēļ.

“Tas bija patiešām postoši,” Kaminsa sacīja vietnei IndyStar. Atgūstot tikai mazliet naudas, kas bija paredzēta fotogrāfam, viss pārējais šķita norakstāms zaudētajās izmaksās.

“Es zvanīju ikvienam, atcēlu, atvainojos, raudāju, zvanīju pārdevējiem, vēl mazliet raudāju līdz sāku justies patiešām slikti dēļ tā, ka jāmet ārā viss ēdiens, ko biju pasūtījusi svinību galdam,” viņa teica.

Vienojoties ar Eraijo, Kaminsa nolēma ielūgt ļaudis no vietējās bezpajumtnieku patversmes nobaudīt izsmalcinātas vakariņas un svinības Ritz Charles pasākumu telpās Karmelā, Indiānas štatā ASV, Indianapolisas priekšpilsētā. Viņa plānoja piepildīt kāzu svinībām rezervētās telpas, kas bija paredzētas 170 viesiem.

“Priekš manis tā bija iespēja pavēstīt šiem cilvēkiem, ka viņi tikpat lielā mērā, kā jebkurš cits, ir pelnījuši atrasties šādā vietā,” Kaminsa sacīja.

Viņa pat noorganizēja autobusu, lai nogādātu turp ļaudis no dažādām patversmēm, un sveica viesus, kad tie ieradās. Viņa gandrīz neaizgāja uz svinībām, domādama, ka tas viss varētu būt pārāk sāpīgi, bet mainīja savas domas, kad viens no bezpajumtnieku programmas direktoriem pateica, ka nevar vien sagaidīt, kad varēs ar viņu iepazīties.

“Paldies par to, ka mūs uzaicinājāt,” ierodoties Kaminsai sacīja viens no viesiem, bezpajumtnieks kara veterāns. “Tas mums nozīmē daudz vairāk, nekā iedomājieties.”

Viesi, kuri bija ieradušies ģērbti savās vislabākajās drēbēs, vakariņoja, kā hors d’oeuvres baudīdami burbonā glazētas gaļas bumbiņas, kazas sieru un grauzdētu ķiploku brušetu, bet galvenajā ēdienā tika servēta cāļa krūtiņa ar artišokiem Chardonnay krējuma mērcē.

Kaminsas cēlsirdība iedvesmoja arī citus, tai skaitā Metu Guanzonu (Matt Guanzon) no Indeanapolisas, kurš ziedoja vairākus uzvalkus no savas garderobes un pamudināja arī citus darīt tāpat, ieskaitot drēbnieku un vakarkleitu veikala īpašniekus, kuri apgādāja viesus ar uzvalkiem, kleitām un aksesuāriem.

Nekas viesību norisē nemainījās, izņemot tikai to, ka torte tika sagriezta virtuvē un jaunā pāra galds nobīdīts malā.

Deispringas centra patversmes direktore Šerila Hercoga (Cheryl Herzog) bija tik aizkustināta par Kamingsas rīcību, ka sazinājās ar vietējo izdevumu The Indiana Star, lai pastāstītu par to. “Es biju saviļņota par to, ka Sāra uzņēmās šo sāpīgo pieredzi, taču pārvērta to priekpilnā notikumā priekš ģimenēm, kurām nepieciešama palīdzība,” viņa teica. “Tas patiešām ir ļoti cēls žests no viņas puses.”

Viesis Eriks Jensens no vietējā misiju punkta, teica: “Tā ir lieliska iespēja, lai dalītos mīlestībā. Visiem šiem ļaudīm būt par bezpajumtnieku ir milzīga nelaime. Šis bija vienkārši ļoti jauks darbs.”

Catholicnewsagency.com
Foto: Flickr.com/águahotels