Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

"24 stundas Kungam" šogad no 9. līdz 10. martam
06.03.2018 pl. 20:40
Šogad jau piekto reizi pāvests Francisks Lielā gavēņa laikā aicina pievienoties iniciatīvai “24 stundas Kungam”. Šoreiz iniciatīva notiks 9. un 10. martā, un tās iedvesmas teksts ir no 129. Psalma: “Pie Tevis ir piedošana.”(Ps 129. 4)

Lielā gavēņa vēstījumā pāvests par iniciatīvu “24 stundas Kungam” rakstīja, ka tā var kļūt par vienu no šī gavēņa žēlastības brīžiem, kad visa Baznīca kopā tiek aicināta “svinēt Gandarīšanas sakramentu euharistiskās adorācijas kontekstā”. Francisks arī aicina, lai katrā diecēzē būtu vismaz viena baznīca, kas būtu atvērta 24 stundas pēc kārtas, piedāvājot kā euharistiskās adorācijas, tā grēksūdzes iespēju.

Šo iniciatīvu pāvests aizsāka jau 2014. gadā, un tā ieguva lielu atsaucību. Jau toreiz pāvests uzsvēra, ka iniciatīva ir laba iespēja gavēņa laikā, izmantojot grēksūdzi un lūdzoties Vissvētākā Sakramenta priekšā, atgriezties arvien tuvāk pie Kristus.

Pats pāvests gandarīšanas liturģiju Romas Svētā Pētera bazilikā vadīs piektdien, 9. martā, pl. 17.00 pēc Itālijas laika.

LRKB IC