Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jānis Streičs: pāvesta vizīte ir liels prieks Latvijai... (video)
24.04.2018 pl. 11:34
Gatavojoties pāvesta Franciska vizītei Latvijā, Latvijas Reģionu Televīzijas "Re:TV" raidījums "Es ticu" uzsāk atspoguļot valstī zināmu cilvēku domas par šo notikumu.

Kinorežisors Jānis Streičs par to, ko gaida no pāvesta Franciska vizītes.

Kinorežisors (attēlā pa labi) atceras, kā pirms 30 gadiem, kad viņš vēl kā Padomju pilsonis bijis Madridē un nejauši redzējis dievkalpojumu no Vatikāna, padomājis, ka mūžam neko tādu neredzēšot. Jānis Streičs saka: „Pagāja deviņi gadi, un pāvests bija Aglonā. Es piedalījos dievkalpojumā, stāvēju blakus (pāvestam)... man bija teksts, kas jārunā tur. Un tagad atkal nākamais pāvests. Mans viengadnieks. Kā mana meita saka: “Tavs skolas biedrs, jūs vienā laikā skolā gājāt.” Tas ir liels prieks! Liecība Latvijai, atziņa Latvijai! Gara stiprinājums.”

Skatīties YouTube vietnē

Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis par to, ko gaida no pāvesta Franciska vizītes.

“Pāvesta misija ir nest miera vēsti. Un domāju, ka viņam kā vienam no pasaules lielākajiem politiķiem, kuram ir lemts valdīt pār dvēselēm un tik daudz baznīcu institūcijām visos kontinentos, ir jāharmonizē sabiedrība. Un nekas vairāk šobrīd pasaulē netiek gaidīts no tādiem pasaules līderiem, kas pārvalda garīgās sfēras un cilvēku prātus... kā stabils miers, stabila ticība pasaulē, ticība nākotnei. Lai tādā veidā piepildītos šī Dieva valstība.”

Skatīties YouTube vietnē