Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Campo Jēzus 2018 - šogad tiekamies Alsungā!
14.06.2018 pl. 07:00
Aizraujoši pavadīt piecas dienas (25. – 29. jūnijs) Alsungā, gleznainajā un ar suitu kultūru slavenajā novadā - tā ir unikāla iespēja jauniešiem (vecumā no 16 līdz 20 gadiem), ko noteikti nebūs jānožēlo! CAMPO JĒZUS 2018 - tā ir jauniešu tikšanās, kura jau ceturto gadu tiek organizēta kā Latvijas konsekrēto personu kopīgs projekts.

Iepriekšējās tikšanās ir notikušas Vidzemē, Latgalē un Zemgalē, savukārt šogad - kārta Kurzemei. Šīgada tēma - „Lai tu labi dzīvotu tajā zemē...” (At. 5, 16) sasaucas arī ar Latvijas simtgades pārdomām. Tas ir aicinājums labāk iepazīt Latvijas kultūru, savas saknes, kā arī mācīties pieņemt labākās izvēles nākotnei. Tāpēc tikšanās laikā jauniešiem būs iespēja diskutēt par jautājumiem, kas saistīti ar lēmumu pieņemšanu savā dzīvē, un pamatlikumiem, kas jāievēro.

Tikšanās programma šogad solās būt īpaši bagātīga un krāšņa - kā suitu tradicionālie tērpi! Jaunieši iepazīs suitu kultūru, ceps sklandraušus un darinās sierus, būs māla, dūdu, bungu, kokļu mūzikas, video un citas darbnīcas. Tikšanos ievadīs Kurzemes diecēzes bīskaps Viktors Stulpins. Neizpaliks arī lekcijas, kuras šoreiz vadīs, piemēram, armijas kapelāns, politiķis, kuri pieskarsies tādām tēmām, kā valsts, patriotisms. Būs arī nakts pārgājiens uz Jūrkalni, kā arī citas aktivitātes. Tikšanās CAMPO JĒZUS ir iespēja satikt arī jaunus draugus un dalīties kopīgās vērtībās. "Mēs bijām jaunieši no visas Latvijas, un tas bija burvīgi," atceras Anna, pagājušā gada dalībniece. "Varējām iepazīties un dalīties pieredzē, domās, viedokļos ar dažādiem jauniešiem – gan tādiem, kuri varbūt pat var saskaitīt, cik reizes ir bijuši baznīcā, gan tādiem, kuru garīgā pieredze ir ārkārtīgi liela. Šī bija milzīga daudzveidība un tomēr vienotība, jo visi atnācām ar domu ieraudzīt Dievu un stiprināt ticību."

Dalības maksa, pateicoties labdaru atbalstam, ir 20 eiro.
Papildu informācija un pieteikšanās (līdz 20. jūnijam): www.campojezus.lv

Atmiņas video, kas tapis pagājušā gada video darbnīcās.

LKDIPAK / www.konsekretie.lv