Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Baznīcu nakts aicina iepazīties ar notikuma programmu
04.06.2019 pl. 12:13
Baznīcu nakts rīkotāji aicina iepazīties ar notikuma programmu vietnē www.baznicunakts.lv. 7. jūnija vakarā Latvijā apmeklētājus gaidīs ap 150 baznīcu, aicinot tuvāk un personīgāk iepazīt dievnamu glabāto skaistumu.

Kristīgās kultūras notikums “Baznīcu nakts” 7. jūnijā Latvijā norisināsies jau sesto reizi. Baznīcu nakts notiks ne vairs no Liepājas līdz Viļakai, kā iepriekšējos gadus, bet gan no Dublinas līdz Viļakai, jo piedalīsies arī Īrijas latviešu Sv. Pētera luterāņu draudze Dublinā.

“Man nav draudzēšanās talanta,” – tā reiz paškritiski teica Imants Ziedonis. Taču šogad Baznīcu nakts vienojošā tēma ir… tieši tā! – draudzība. Kā tā izpaudīsies notikuma daudzveidīgajā programmā un vai iepriekš vajadzēs apgādāties ar “draudzēšanās talantu”?

Skatot Baznīcu nakts programmu, top redzams, ka notiks daudzveidīgi koncerti, radoši rotaļīgas nodarbes bērniem, diskusijas un līdzās “garīgai barībai” būs baudāmi arī dažādi garšīgi labumi – tātad draudzība, kas raksturo cilvēciskās attiecības un prieku dalīties ar to, kas katram ir vērtīgs un var darīt bagātākus citus.

Taču “draudzēšanās talantam” Baznīcu naktī būs iespēja arī atpūsties gan no kāpšanas tornī, gan no mākslinieciski, intelektuāli vai citādi izglītojošām nodarbēm un saviesīgām situācijām. Programma vēsta, ka varēs piedalīties lūgšanās, pavadīt laiku garīgā apcerē un apmeklēt dievkalpojumu. Jau vairākus gadus Baznīcu naktī visos dievnamos vienā laikā ( pl. 21.00) notiek kopīga Tēvreizes “Mūsu Tēvs debesīs” lūgšana. Tai šogad pievienosies arī Dublinas Sv. Pētera latviešu draudze 19.00 pēc Īrijas laika, ņemot vērā divu stundu laika starpību ar Latviju. Baznīcu nakts kā katru gadu aicinās sastapt to dievišķo draudzību, ko cilvēkam dāvā Dieva mīlestība un klātbūtne.

Baznīcu nakti kopīgi rīko Latvijas kristīgo konfesiju draudzes. Tā ir satikšanās ar skaistumu baznīcas kultūras, mākslas un garīgo vērtību mantojumā. “Gaisma ir nākusi pasaulē” – vārdi no Jāņa evaņģēlija ir Baznīcu nakts devīze un notikuma īpašās pievilcības avots. Baznīcu nakts aicina šo Gaismu piedzīvot - sastapties ar Dieva skaistumu Latvijas baznīcās, cilvēkos un katram savā dvēselē.

Kristīgās kultūras notikuma "Baznīcu nakts" programma.

Jurģis Klotiņš