Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pāvests pauž prieku par Ukrainas un Krievijas gūstekņu atbrīvošanu
19.09.2019 pl. 13:11
Svētdien, pēc lūgšanas “Kunga eņģelis” pāvests izteica prieku par to, ka ir saņemta ziņa par gūstekņu atbrīvošanu, kas notikusi starp Krievijas Federāciju un Ukrainu. “Es priecājos par atbrīvotajiem cilvēkiem, kuri no jauna varēja apskaut savus mīļos, un turpinu lūgties par drīzu konflikta izbeigšanu un ilgstošu mieru Ukrainas austrumos,” teica Francisks.

Gūstekņu apmaiņa noslēdzās 7. septembrī. Lidmašīnas ar tiem izlidoja gan no Kijevas, gan Maskavas. Viņu vidū bija arī krievu žurnālistis Višinskis, režisors Oļegs Sencovs, kā arī 24 ukraiņu jūrnieki, kas pagājušajā gadā tika sagūstīti Ķerčas jūras šaurumā pie Krimas.

Itāļu politiskais eksperts bijušās PSRS teritorijās Fulvio Skaļjone cietumnieku apmaiņu sauc par pirmo praktisko panākumu, kas ļāvis izmainīt politisko paradigmu Ukrainā un kas ir pieredzēts jaunā Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska laikā. Analītiķa vārdiem runājot, prezidents “strādā, lai panāktu vienošanos, kas kompromisam nepakļauj nacionālo cieņu un Ukrainas tiesības, bet, kas kaut kādā veidā ļauj veikt konstruktīvu dialogu.”

Vaticannews.va