Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Izdota grāmata ar pāvesta Franciska uzrunām Baltijas valstīs
23.09.2019 pl. 11:56
Atzīmējot gadu, kopš Baltijas valstīs, tai skaitā Latvijā, viesojās pāvests Francisks, izdota grāmata, kurā ietvertas visas pāvesta uzrunas no vizītes Baltijas valstīs 2018. gada septembrī.

LRKB IC un "Vox Ecclesiae" izdoto grāmatu "Pāvesta Franciska apustuliskā vizīte Lietuvā, Latvijā un Igaunijā 2018. gada 22.–25. septembrī: uzrunas, homīlijas, intervijas" varēs iegādāties svētku dievkalpojumos 22. septembrī Rīgā un 24. septembrī pl. 12.00 Aglonā, un drīzumā arī draudžu grāmatu galdos. 

Papildus uzrunām visās trīs Baltijas valstīs grāmatā lasāms arī pāvesta video vēstījuma Baltijas valstīm vizītes priekšvakarā teksts, kā arī preses konferences, atgriežoties Romā, un vispārējās audiences Romā teksti.

Izdevums tapis ar Amerikas Bīskapu konferences atbalstu, to veidoja prof. Žanete Narkeviča Dr. phil. ("Vox Ecclesiae") un Velta Skolmeistere (LRKB IC). Pāvesta uzrunu tulkojumus latviešu valodā izstrādāja prof. Baiba Brūdere Dr. theol., Jānis Evertovskis, pr. Mihails Volohovs, redaktore - Astra Feldmane. Māksliniece, vāka dizaina autore - Līga Krēže, maketu sagatavoja Daina Vīķele.

Tāpat nedēļā pēc 22. septembra portālā katolis.lv būs lasāmas vairākas liecības par piedzīvoto pāvesta vizītes laikā un pēc tās. Radio Marija Latvija ēterā, savukārt, 23. un 24. septembrī Priestera katehēzes pl. 09.00 būs veltītas atmiņām par pāvesta vizīti - pirmdien, 23. septembrī, radio viesosies pr. Andris Marija Jerumanis, atskatoties uz pāvesta vizīti Baltijas valstīs kopumā, bet otrdien, 24. septembrī, pr. Pēteris Skudra kopā ar Žaneti Narkeviču apspriedīs pāvesta Latvijā pavadīto dienu. Otrdien rīta cēlienā pēc katehēzes (sākot no pl. 10.00) klausītāji varēs dalīties savos atmiņu stāstos par vizītes norisi, kā arī liecībās par piedzīvotajām pārmaiņām. RML ēterā dzirdami būs arī abi jau pieminētie svētku dievkalpojumi.

Katolis.lv