Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pirmo reizi vēsturē slēdz Lurdas sanktuāriju. Francijas katoļi uzsāk novennu.
17.03.2020 pl. 16:42
Lurdas Dievmātes sanktuārijs pirmo reizi vairāk nekā gadsimta laikā ir slēgts. Šāds lēmums tika pieņemts pēc 16. martā Francijā izsludinātiem jauniem ierobežojumiem, lai palēninātu koronavīrusa izplatību.

“Pirmo reizi tās vēsturē svētnīca uz laiku aizvērs savas durvis. Lūdziet kopā ar mums novennu Bezvainīgajai,” 17. martā paziņoja Lurdas svētnīcas rektors Olivjē Ribado Djumā.

Sakarā ar Francijas prezidenta Emanuela Makrona 16. marta vakarā izsludinātajiem valsts drošības pasākumiem, svētnīcā netiks piedāvātas nevienas publiskās Sv. Mises.

Pēc Lurdas slēgšanas Francijas palīgbīskaps Antuāns Hērouards no Lilles aicināja katoļus no 17. līdz 25. martam piedalīties novennā Lurdas Dievmātei, lai lūgtos par slimniekiem, kuri ir inficēti ar koronavīrusu.

“Lurdas Dievmātes svētnīca ir priviliģēta lūgšanu vieta par un kopā ar slimniekiem,” teica bīskaps Hērouards, pasludinot novennas uzsākšanu 17. martā.

Francijas bīskaps lūdz ikvienu apņemties lūgties Rožukroni deviņas dienas pēc kārtas līdz 25. martam, Kunga pasludināšanas svētkiem.

“Šajos nemierīgajos laikos, kad daudzi… koronavīrusa dēļ ar bažām raugās nākotnē, lūgsim, lai Kungs ar Lurdas Dievmātes aizbildniecību, atjaunotu mūs uzticībā, cerībā un sirds mierā,” teikts novennas atklāšanas lūgšanā.

“Marija, tāpēc, ka tu esi Dieva smaids, Kristus gaismas atspulgs, Svētā Gara mājoklis, tāpēc ka tu izvēlējies Bernadeti viņas nabadzībā, tu esi rīta zvaigzne, vārti uz debesīm un pirmā augšāmceltā, kas radīta, mēs lūdzam tevi un uzticam savu dzīvi tev laikā, kad tik daudz vīriešu un sieviešu baidās par savu veselību. Palīdzi slimniekiem un aprūpētājiem, laipni sagaidi mirušos un esi mierinājums ģimenēm,” teikts lūgšanas noslēgumā.

Catholicnewsagency.com
Foto: Unsplash.com/Kamil Szumotalski