Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Arestēti priesteri par publisku Svētās Mises svinēšanu noteikto ierobežojumu laikā
31.03.2020 pl. 15:03
Vismaz trīs priesteri svētdien tika arestēti par to, ka viņi publiski svinēja Svēto Misi, it kā nepakļaujoties valdības rīkojumiem, kas aizliedza reliģiskas sanāksmes Covid-19 pandēmijas laikā, ziņu Catholic News Agency.

Ugandā t. Deogratius Kiibi Kateregga (attēlā) tika arestēts 29. martā par Sv. Mises svinēšanu Svētā Jāzepa katoļu draudzē Mpigi, Ugandā. Tiek ziņots, ka Misē piedalījās vismaz 15 katoļi. Vietējās amatpersonas paziņoja, ka priesteris tika arestēts kopā ar vēl septiņiem katoļiem un tika aizturēts Mpigi policijas iecirknī.

“Viņš tika atrasts sludinām baznīcā, tādā veidā pārkāpjot prezidenta norādījumus,” sacīja Mpigi apgabala policijas komandieris. "Mēs vēlamies, lai viņš mums pasaka, kāpēc viņš tā rīkojas," laikrakstam "Daily Monitor" sacīja Mpigi rajona iekšējās drošības virsnieks.

Priesteris tika atbrīvots pēc tam, kad draudzes locekļi iestājās par viņu, protestējot policijas iecirknī, teikts vietējo mediju ziņās.

Ugandas prezidents 18. martā vismaz uz 32 dienām apturēja reliģiskās un kultūras sanāksmes, cenšoties apturēt COVID-19 izplatību. Ugandā pašlaik ir 30 koronavīrusa gadījumi.

Indijas Keralas štatā diviem priesteriem, diviem semināristiem un trīs klostermāsām tika izvirzītas apsūdzības par valdības rīkojumu pārkāpšanu, piedaloties Svētās Mises svinēšanā Ticības misionāru kongregācijas mazā semināra kapelā Keralas štata Vajanādas apgabalā. Pēc aresta visi septiņi tika atbrīvoti, vēsta UCA News, ar brīdinājumu neatkārtot šādu viņu rīcību.

Mananthavadi diecēzes pārstāvis tēvs Manoj Kakkonal pastāstīja UCA News, ka arests “šķiet pārpratuma gadījums”, jo šī Sv. Mise tika svinēta semināra kapelā. Priesteri un semināristi ir semināra iemītnieki, raksta UCA News. Tiek ziņots, ka policija tika izsaukta pēc tam, kad kaimiņi redzēja, kā kostermāsas ierodas kapelā.

Vēl viens arests notika Keralā 23. martā, kad t. Pāvils Padayatti no Perpetuālās Palīdzības Dievmātes baznīcas Koodapuzha svinēja Svēto Misi, kurā piedalījās vairāk nekā 100 cilvēku. Keralas amatpersonas arī sacīja, ka ir bijuši vēl divi incidenti, kad varas iestādes brīdināja priesterus, kas vada Mises.

Kopš 29. marta Indija ir ziņojusi par 980 ar COVID-19 saistītiem slimības gadījumiem un 24 nāves gadījumiem, ziņo New York Times.

Catholicnewsagency.com