Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vardarbīgu protestu rezultātā cietuši dievnami sešos ASV štatos
03.06.2020 pl. 09:18
Katoļu baznīcas un katedrāles vairākās pilsētās bija starp ēkām, kas tika sabojātas ASV notikušajos protestos un nemieros.

Uzbruka baznīcas ēkām Kalifornijā, Minesotā, Ņujorkā, Kentuki, Teksasā un Kolorādo. Daudzas no sabojātajām baznīcām bija katedrāles. Bezvainīgās Ieņemšanas katedrāle Denverā cieta neatgriezeniskus postījumus.

Notikušo protestu un nemieru laikā vandaļi uzbruka Denveras katedrālei vairākas naktis. Baznīcas ēka un draudzes māja tika apzīmētas ar saukļiem “Dievs ir miris”, “Dieva nav”, kā arī ar citām pret policiju vērstām, anarhistiskām un pret reliģiju vērstām frāzēm un simboliem.

Tiek uzskatīts, ka katedrāles durvis vandalismā ir neatgriezeniski sabojātas, un tiek ziņots, ka tās būs jāmaina. No autostāvvietas tika savākti trīs maisi ar akmeņiem, bet katedrāles vērtīgākie logi nebija bojāti. Pārējie logi katedrāles teritorijas ēkām tika izsisti.

Svētā Patrika katedrāle Ņujorkā tika apzīmēta ar dažādiem grafiti, ieskaitot rupjības, “Nav taisnīguma, nav miera”, “BLM” (Black Lives Matter) u.tml. Džordža Floida vārds tika uzrakstīts arī uz kāpnēm ārpus katedrāles.

31. maijā Ņujorkas arhibīskaps un Reliģisko vadītāju komisijas priekšsēdētājs kardināls Timotijs Dolans nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, kurā nosodīja Floida nāvi, kā arī vardarbību un laupīšanu.

"Mēs cienām tos, kuri vēlas godināt Džordža Floida piemiņu ar mierīgu protestu pret šausmām, ļaunumu un grēku, kas ir rasisms," teikts paziņojumā.

“Mēs atbalstām arī Floida ģimenes locekļus, kuri teica: “Laupīšana un vardarbība novērš uzmanību no mūsu kolektīvās balss spēka.””

Catholicnewsagency.com
Foto: Twitter @turlevnon