Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Francisks aizlūdz par Sulavesi salā notikušās zemestrīces upuriem
18.01.2021 pl. 13:32
Indonēzijas Sulavesi salā 15. janvārī notikusi 6,2 magnitūdu zemestrīce, kurā gājuši bojā vismaz 35 cilvēki un vairāk nekā 600 ievainoti. Glābēji meklē ēku drupās apraktos cilvēkus.

Dārgie brāļi un māsas, es vēlos apliecināt savu garīgo tuvību Indonēzijas Sulavesi salas iedzīvotājiem, kurus skārusi spēcīga zemestrīce. Es lūdzos par mirušajiem, ievainotajiem un tiem, kuri ir zaudējuši mājas un darbu. Lai Kungs dāvā mierinājumu un atbalsta glābēju pūliņus. Lūgsimies kopā par saviem brāļiem Sulavesi salā, kā arī par pagājušajā sestdienā notikušās aviokatastrofas upuriem. "Esi sveicināta, Marija".

Lai gan katoļticīgie sastāda tikai 2% no Indonēzijas iedzīvotāju skaita, viņi nekavējoties mobilizējās, lai palīdzētu cietušajiem. Divas draudzes tūlīt atvēra krīzes centru, lai uzņemtu 15 tk cilvēku, kuri palika bez pajumtes. Savukārt daudzi brīvprātīgie devās uz izpostītajām vietām, lai ievāktu informāciju par to, kas turienes iedzīvotājiem visvairāk nepieciešams – sacīja Indonēzijas Caritas vadītājs, priesteris Fredijs Rante Taruks. Palīdzības sniegšanu šoreiz apgrūtina Covid-19. No visām Dienvidaustrumāzijas zemēm tieši Indonēzijā ir vislielākais skaits pandēmijas upuru – gandrīz 900 tk inficēto un vairāk nekā 25 tk mirušo. Šobrīd palīdzību Indonēzijai ir gatavas sniegt arī citas valstis.

Vaticannews.va