Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Animācijas video atklāj dzīvības brīnumu mātes miesās
18.08.2021 pl. 11:37

Apvienojot pasaules labākos vizuālos māksliniekus un medicīnas ekspertus, organizācija "Live Action" ir izveidojusi animācijas video “Baby Olivia" jeb “Mazulīte Olīvija”, kas ir līdz šim reālistiskākais attēlojums tam, kā bērns attīstās mātes miesās.

Vecāki zina, ka dzīvē viens no retajiem saviļņojuma brīžiem, ko nevar salīdzināt ar nevienu citu, ir ultrasonogrāfijas iekārtā ieraudzīt, kā viņu vēl nedzimušais mazulis spārdās un valstās mātes vēderā.

Kas līdz šim bija acīm neredzams, tagad ir ieraugāms visā savā dzīvīgajā, pārsteidzošajā brīnumā. Jaunais video ļauj ikvienam un jebkur novērot un novērtēt šo cilvēka dzīvības brīnumu.

Organizācija „Live Action”, kas nodarbojas ar dzīvības kultūras popularizēšanu un iestājas par cilvēktiesību aizstāvību, apvienojusi pasaules labākos vizuālos māksliniekus un medicīnas ekspertus, lai izveidotu tikko klajā laisto videoklipu “Baby Olivia”. Tas ir visu laiku reālistiskākais un medicīniski precīzākais animācijas video par bērna attīstības gaitu mātes vēderā.

Trīs minūšu garajā video redzams, kā mazulis no vienas šūnas attīstās līdz cilvēkam ar pukstošu sirdi, smadzeņu viļņiem, roku un kāju pirkstiem. Datorģenerētajā 3D animācijā izmantota reālā cilvēka kustību uztveršanas tehnoloģija. Tā ir neticama liecība cilvēcei par nedzimušajiem bērniem. “Live Action” savā tīmekļa vietnē skaidro:

„Video mēs redzam Olīvijas ceļojumu no paša sākuma apaugļošanas brīdī un sekojam līdzi viņas pirmajiem sirdspukstiem 22 dienas vēlāk. Mēs redzam, kā viņa 11 nedēļu vecumā lēkā mātes miesās, pirms māte vēl var sajust viņas kustības, un to, kā 27 nedēļu vecumā viņa reaģē uz gaismu. Mēs redzam, kā viņa gatavojas dzemdībām, pēc kurām viņa iegūs pilnīgi jaunu pieredzi pasaulē ārpus mātes klēpja.”

“Live Action” prezidente Lila Roze atklāja dažus videoklipa tapšanas iemeslus un motivāciju:

„Mēs ar saviļņojumu paziņojam par mazulītes Olīvijas ierašanos! Un viņa jau maina sirdis un domas par abortiem. Tā kā savā darbā ar “Live Action” esmu saskārusies ar simtiem tūkstošu sieviešu, mani nekad nav apmierinājis reālais izglītības trūkums par bērna attīstību pirmsdzemdību periodā. Pati būdama grūtniece, es zinu, cik milzīgs spēks ir brīdim, kad ieraugi savu bērnu ultrasonogrāfijā, un tāpēc es gribēju iedzīvināt šo mazo cilvēku, kurš katru nedēļu strauji attīstās! Mazulīte Olīvija sniedz pasaulei ieskatu tam, kas notiek dzemdē, un tas līdz šim vēl nebija redzēts. Mēs strādājām ar apbrīnojamu animatoru komandu, lai skaisti dokumentētu informāciju par pirmsdzemdību dzīvi, ieskaitot sirdspukstus, nagus, skropstas un pat žagas. Gatavojoties lietas izskatīšanai Augstākajā tiesā, kur atkārtoti tiek izskatīta Roe pret Wade lieta par ārkārtīgi netaisnīgo abortu legalizāciju un citas lietas, mūsu komanda strādā pie tā, lai nodrošinātu, ka Olīvija būtu redzama visā pasaulē, tai skaitā vecākiem, vadītājiem un likumdevējiem. Mēs zinām, ka mazulīte Olīvija ir abortu debašu centrā: vai mēs viņu aizstāvēsim? Vai mēs aizstāvēsim viņas konstitucionāli aizsargātās tiesības uz dzīvību? Mazulīti Olīviju vajadzētu parādīt ikvienam, kurš apsver aborta iespēju, - skolās, krīzes grūtniecības centros, baznīcās un sieviešu vai dzīvības aizstāvības organizācijās, kustībās. Mēs nevaram vien sagaidīt, kad redzēsim Olīvijas radīto ietekmi.”

Videoklipu varētu lieliski kopīgot ar bērniem, tostarp klasē. Papildus tam, ka tiek rādīta vēl nedzimuša bērna cilvēcība, video maigi izskaidro prenatālās attīstības zinātni un to, no kurienes mēs visi esam nākuši.

Aleteia.org