Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests pasludina lūgšanas dienu par mieru Ukrainā
24.01.2022 pl. 19:54
Pieaugot spriedzei, kas apdraud mieru Ukrainā un drošību Eiropā, pāvests svētdien, uzrunā pēc lūgšanas “Kunga eņģelis”, 26. janvāri pasludināja par lūgšanas dienu par mieru.

“Es ar bažām sekoju līdzi pieaugošajai spriedzei, kas var radīt vēl vienu triecienu mieram Ukrainā un apdraudēt Eiropas kontinenta drošību ar vēl plašākām sekām,” sacīja Francisks. “Es ļoti aicinu visus labas gribas cilvēkus pacelt uz visvareno Dievu savas lūgšanas, lai ikviena politiskā darbība un iniciatīva kalpotu cilvēku brālībai, nevis atsevišķo [grupu] interesēm. Kas tiecas pēc saviem mērķiem, kaitējot citiem, tas nonicina savu kā cilvēka aicinājumu, jo mēs visi esam radīti brāļi.” Ņemot vērā šobrīd valdošo saspīlējumu, pāvests minēto datumu pasludināja par lūgšanas par mieru dienu.

Pirms dažām dienām arī Eiropas Bīskapu konferenču padome (CCEE) izdeva dokumentu, kurā vēršas pie starptautiskās kopienas ar lūgumu atbalstīt Ukrainu, aicina meklēt krīzes risinājumu dialoga ceļā un mudina visus ticīgos lūgties. “Mēs kopā ar Svēto tēvu gribam lūgt valdības atrast pieņemamus un ilgtspējīgus risinājumus Ukrainā, balstoties uz dialogu un sarunām, bet nevis ķeroties pie ieročiem”, lasām dokumentā. Pastāvot Krievijas militārās invāzijas Ukrainā draudiem, Eiropas bīskapi mudina kristiešus lūgties par miera dāvanu Ukrainai.

Vaticannews.va