Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Svētais Krēsls ANO: pārtraukt karadarbību Ukrainā, atvērt humanitāros koridorus
04.03.2022 pl. 15:40
Vatikāna pārstāvis Apvienoto Nāciju Organizācijā, arhibīskaps Gabriele Džordano Kača divas reizes uzstājās sanāksmēs Ņujorkā, pieprasot nekavējoties pārtraukt karadarbību un atgriezties uz diplomātiskā un dialoga ceļa.

Iepriekšējās dienās, uzstājoties divās sanāksmēs (“Joint Launch of the Humanitarian Flash Appeal and the Regional Refugee Response Plan for Ukraine” un ANO Ģenerālās asamblejas 11. ārkārtas speciālajā sesijā), Svētā Krēsla pastāvīgais novērotājs ANO par prioritāti izvirzīja Ukrainas bēgļu uzņemšanu, aizstāvēšanu un palīdzības sniegšanu viņiem.

Arhibīskaps Kača atgādināja svētdien pāvesta teikto, kurš pieprasīja nekavējoties atvērt bēgļiem humanitāros koridorus. “Svētais Krēsls uzskata, ka ir būtiski nodrošināt pilnīgu, drošu un netraucētu piekļuvi humānās palīdzības sniedzējiem, lai tie varētu nekavējoties sniegt palīdzību civiliedzīvotājiem, kuriem tā Ukrainā ir nepieciešama,” sacīja Kača. “Saskaņā ar starptautiskajām cilvēktiesībām, civiliedzīvotāju, kā arī humānās palīdzības personāla aizsardzībai ir jābūt prioritātei,” viņš uzsvēra. Tāpēc Svētais Krēsls pievienojas to daudzo dalībvalstu virknei, kuras pieprasa nekavējoties pārtraukt karadarbību un atgriezties uz diplomātiskā un dialoga ceļa.

Vatikāna pārstāvis ANO apliecināja, ka katoļu Baznīca kopā ar tās karitatīvajām institūcijām gan attālināti, gan uz vietas jau sniedz reālu palīdzību un turpinās to darīt. Viņš arī pauda atzinību visām tām valstīm, kuras sniedz humanitāro palīdzību gan pašā Ukrainā, gan tās kaimiņzemēs, kur daudzi ukraiņi šobrīd meklē drošību.

Noslēgumā arhibīskaps atgādināja, ka Svētais Krēsls ir pārliecināts, ka vienmēr ir laiks izrādīt labo gribu, ir vieta sarunām, ir vieta gudrībai, lai pasargātu pasauli no kara neprāta un briesmām.

Vaticannews.va
Foto: Svētā Krēsla pastāvīgais novērotājs ANO,
arhibīskaps Gabriele Džordano Kača