Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Kāpēc tēvs Pio Rožukroni sauca par "ieroci"
19.08.2022 pl. 14:42
Bieži tiek citēti svētā tēva Pio, viena no Katoļu baznīcas iemīļotākajiem svētajiem, vārdi, ka Rožukronis bijis viņa "ierocis".

Svētajam tēvam Pio Rožukronis bija "ierocis", ko varēja izmantot tikai pret garīgajiem ienaidniekiem, nevis pret cilvēku pretiniekiem.

Bernarda Rafina sarakstītajā biogrāfijā "Padre Pio: A True Story" (Tēvs Pio: Patiess stāsts) autors skaidro, ka "Rožukronis bija viņa "ierastā lūgšana" un viņa "ierocis" pret elles spēkiem".

Tēvs Pio lūdzās Rožukroni katru dienu un darīja to aiz mīlestības uz Vissvētāko Māti. Viņš arī mīlēja katru cilvēku un vēlējās, lai viņi visi sasniegtu mūžīgos debesu krastus.

Tomēr viņš arī stingri ticēja svētā Pāvila vārdiem efeziešiem:

„Tērpieties Dieva bruņās, lai jūs varētu pretī stāties velna viltībām! Jo ne pret miesu un asinīm mums jācīnās, bet pret valdībām un varām, šīs tumsības pasaules valdniekiem, pret ļaunajiem gariem zem debess.” (Ef 6, 11-12)

Viņa cīņa nebija vērsta pret politiskajiem oponentiem vai antikatoļiem. Tēvs Pio nepārprotami lūdzās Rožukroni kā "ieroci" pret "ļaunajiem gariem" pasaulē, kuri "staigā apkārt kā rūcošs lauva, meklēdams, ko aprīt”. (1 Pēt 5, 8)

Tēvs Pio neatbalstīja reālu, fiziski tveramu krusta karu, kurā Rožukroņa krelles tiktu izmantotas kā ierocis, kā arī nevēlējās savu pretinieku nāvi. Viņš vienkārši ticēja, ka pasaulē notiek acij neredzams garīgais karš, un Rožukronis ir viens no iedarbīgākajiem ieročiem šajā cīņā pret dēmoniskajiem spēkiem.

Aleteia.org