Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests mudina jauniešus kļūt par miera veidotājiem
10.10.2022 pl. 15:52
Apustuliskās pils Klemensa zālē pāvests Francisks pirmdien pieņēma audiencē 300 jauniešus no Beļģijas, kuri aktīvi darbojas savās draudzēs un kopienās.

Uzrunā Svētais tēvs pauda apbrīnu par jauniešu ticību, drosmi, apņēmību un kristīgo liecību, ko viņi sniedz mūsdienu sekularizētajā sabiedrībā. Pāvests izteica prieku, ka daudzi jaunieši ir gatavi iesaistīties evaņģelizācijas projektu īstenošanā un nest Kristus vēsti vidē, kurā dzīvo un darbojas. Francisks atzina, ka jaunieši ir ne tikai Baznīcas nākotne, bet arī tās tagadne, un tam ir vajadzīgs viņu dāsnums, dzīvesprieks un vēlme veidot labāku pasauli, kas balstītos uz brālības, miera un izlīguma pamatiem.

"Gatavojoties 2023. gada Pasaules Jauniešu dienu svinībām, kas notiks Portugāles galvaspilsētā, aicinu jūs, Beļģijas jaunatnes vēstniekus, stiprināt attiecības ar visiem jauniešiem, īpaši tiem, kuri dzīvo nedrošās situācijās, ar gados jauniem migrantiem un bēgļiem, ar saviem vienaudžiem, kuri dzīvo uz ielas, jūtas vientuļi un pamesti," – teica pāvests. Viņš atzina, ka jaunieši ilgojas pēc autentiskas Baznīcas, ko veido cilvēki ar dzīvu un lipīgu ticību. Kāds ir mans ieguldījums kristiešu kopienas veidošanā? – jautāja Svētais tēvs. Viņš skaidroja, ka jauniešu dzīve ir "konkrēta, ticībā sakņota iesaistīšanās jaunas sabiedrības celšanā, tā ir dzīvošana pasaulē un sabiedrībā, lai visur nestu Evaņģēlija vēsti, lai veicinātu mieru, saskaņu un taisnīgumu, cilvēktiesību ievērošanu, žēlsirdību un tādējādi palīdzētu Dieva valstībai izplatīties šajā pasaulē" (Ap.pamud. Christus vivit, 168).

Vaticannews.va
Foto: Vatican Media