Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests aicina lūgties par Ukrainu un citām valstīm, kur notiek karš
17.10.2022 pl. 16:16
Uzrunā pēc lūgšnas "Kunga eņģelis" pāvests Francisks runāja par Bīskapu sinodi, Starptautisko nabadzības izskaušanas dienu un iniciatīvu "Viens miljons bērnu lūdz rožukroni". Viņš aicināja lūgties par karā cietošām tautām.

Pēc lūgšanas "Kunga eņģelis" pāvests Francisks paziņoja, ka Bīskapu sinode par sinodalitāti, kas sākotnēji bija plānota nākamā gada oktobrī, notiks divās sesijās: pirmā 2023. gada oktobrī un otrā – gadu vēlāk, 2024. gada oktobrī. Svētais tēvs teica:

"Dārgie brāļi un māsas! Pagājušā gada 10. oktobrī sākās Bīskapu sinodes 16. ģenerālās asamblejas pirmais posms. Sinodes tēma: "Par sinodālu Baznīcu. Kopība. Līdzdalība. Misija". Iesāktajā sinodālajā ceļā augļu ir daudz, taču, lai tie sasniegtu pilnīgu briedumu, nevajag tos steidzināt. Tādēļ, lai būtu vairāk laika pārdomām, esmu nolēmis, ka šī Sinode notiks divos posmos: pirmā no 2023. gada 4. līdz 29. oktobrim un otrā 2024. gada oktobrī. Es ticu, ka šis lēmums veicinās izpratni par sinodalitāti kā Baznīcas būtisku dimensiju, un palīdzēs ikvienam to izdzīvot kā brāļu un māsu svētceļojumu, kuri apliecina Evaņģēlija prieku."

Svētais tēvs atgādināja, ka pirmdien tiks atzīmēta Starptautiskā nabadzības izskaušanas diena. Viņš norādīja, ka katrs cilvēks var dot savu ieguldījumu tādas sabiedrības veidošanā, kurā neviens nejustos atstumts nabadzības dēļ. Pāvests atgādināja, ka 18. oktobrī bērni visā pasaulē vienosies kopīgā iniciatīvā "Viens miljons bērnu lūdz rožukroni" nodomā par mieru. Francisks pateicās visiem zēniem un meitenēm, kas piedalīsies lūgšanu maratonā, un aicināja ticīgos pievienoties viņiem. Pāvests uzticēja Dievmātes aizbildniecībai cietošo Ukrainas tautu un arī citas tautas, kas cieš no kara, dažāda veida vardarbības un nelaimēm.

Francisks atgādināja, ka svētdienas pēcpusdienā Boves pilsētā, Pjemontas apgabalā, notika ticības mocekļu Džusepes Bernardi un Mario Gibaudo beatifikācija. Svinības vadīja Kanonizācijas lietu kongregācijas prefekts kardināls Marčello Semeraro. Boves draudzes prāvests un vikārs kopā ar 24 cilvēkiem tika nogalināti 1943. gada 19. septembrī. "Lai mocekļu piemērs stiprina priesteru sirdīs vēlmi būt par dvēseļu ganiem pēc Jēzus Sirds, vienmēr tuvu savai tautai," teica pāvests, aicinot sveikt jaunos svētīgos ar aplausiem.

Vaticannews.va