Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Pastāvīgā diakona kalpojumā iesvētīts Mareks Savickis
31.10.2022 pl. 20:49
Sestdien, 29. oktobrī, Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē par diakonu tika iesvētīts Nacionālo bruņoto spēku vecākais kapelāns majors Mareks Savickis.

Svēto Misi katedrālē svinēja Rīgas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kurš aicināja jauno precēto diakonu Dievam vienmēr teikt “jā”.

Arhibīskaps paskaidroja, ka diakons ir tas, kurš palīdz bīskapam un priesterim Dieva Vārda, altāra un mīlestības kalpojumā. Vairākkārt arhibīskaps norādīja, ka arī diakons, līdzīgi kā priesteri vai bīskapi, ir visu kalps: “Diakons ir Jēzus Kristus, kurš pret saviem mācekļiem izturējās kā tāds, kas kalpo, kalps.” Z. Stankevičs tāpat novēlēja un aicināja M. Savicki būt vīram ar labu slavu.

M. Savickis ir studējis Nacionālajā aizsardzības akadēmijā un kļuva par karavīru, bet vēlāk studijas turpināja Rīgas Augstākajā reliģijas zinātņu institūtā, pēc kura beigšanas kļuva par NBS kapelānu.

Savā Facebook kontā pēc svētību saņemšanas jauniesvētītais diakons rakstīja: “Paldies jums visiem mani mīļie! Par sirds lūgšanu, par rokām kuras palīdzēja, lai pēc Svētās Mises mēs pabūtu agapē! Ik pa laikam, kad ienāk prātā, paturat mani un manu sievu lūgšanā!”

Pēs dievkalpojuma arhibīskaps aicināja sievas iedrošināt savus vīrus, jo precēto diakonu kalpojumā svarīga ir sievas piekrišana.

Katolis.lv