Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Decembrī pāvests aicina lūgties par humanitārajām organizācijām
02.12.2022 pl. 21:33
Decembrī pāvests Francisks aicina visus ticīgos lūgties, lai “brīvprātīgo un humanitārās organizācijas atrastu cilvēkus, kuri būtu gatavi iesaistīties kopējā labuma veicināšanā, un meklētu arvien jaunas sadarbības iespējas starptautiskajā līmenī”.

Šī gada pēdējā video ierakstā Svētais tēvs pievērš sabiedrības uzmanību humanitārajām organizācijām, aicinot tās sadarboties savā starpā un ar valdībām, lai varētu strādāt efektīvākā veidā. 

“Pasaulei ir vajadzīgi brīvprātīgie un organizācijas, kas grib iesaistīties kopējā labuma veicināšanā”, saka pāvests. “Jā, šo vārdu ‘iesaistīšanās’ daudzi šodien grib izdzēst. Taču pasaulei ir vajadzīgi brīvprātīgie, kuri iesaistās kopējā labuma labā. 

Kļūšana par solidaritātes brīvprātīgo ir izvēle, kas dara mūs brīvus. Tā ļauj mums atvērties citu vajadzībām, taisnības prasībām, trūkumcietēju aizstāvībai un rūpēm par radību. Kļūt par brīvprātīgajiem nozīmē būt žēlsirdības kaldinātājiem: ar savām rokām, ar savām acīm, ar savu vērīgo dzirdi un ar savu tuvību. Un kļūt par brīvprātīgo nozīmē strādāt ar cilvēkiem, kuriem kalpojam. Tas nozīmē strādāt ne tikai cilvēku labā, bet kopā ar cilvēkiem. 

Humanitāro organizāciju darbs būs daudz efektīvāks, ja tās darbosies kopā un sadarbībā ar valdībām. Strādājot saskaņoti – pat ja viņu rīcībā ir maz resursu -, tās dos labāko no sevis un paveiks cerības pavairošanas brīnumu. Un mums tik ļoti vajag pavairot cerību! 

Lūgsimies, lai brīvprātīgo un humanitārās organizācijas atrastu cilvēkus, kuri būtu gatavi iesaistīties kopējā labuma veicināšanā, un meklētu arvien jaunas sadarbības iespējas starptautiskajā līmenī”.

Vaticannews.va