Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liepājā viesojās Dominikāņu ordeņa ģenerālis
25.04.2023 pl. 08:10
No 22. līdz 24. aprīlim Dominikāņu klosteri Liepājā apmeklēja Dominikāņu ordeņa galvenais priekšnieks jeb ģenerālis, tēvs Džerards Francisks Timoners III (Gerard Francisco Timoner III).

Viņam kā atbildīgam par visu ordeni savas kadences laikā, kas ilgs 9 gadus, ir pienākums apmeklēt katru ordeņa klosteri un satikties ar katru brāli.

Kopā ar ģenerāli atbrauca viņa asistents, tēvs Alēns Ārnoulds (Alain Arnould), kas ir atbildīgs par šo Eiropas reģionu. Sarunā ar klostera brāļiem tēvs Džerards uzsvēra, ka vēlas, lai viņa atbraukšana tiktu uztverta nevis kā priekšnieka ierašanās, bet kā brālīga tikšanās un savstarpēja ieklausīšanās vienam otrā. Viņš arī atgādināja, ka, lai gan daudz tiek runāts par dominikāņu demokrātiskumu, tomēr ordeņa likumos nekad nav lietots vārds demokrātija un tā vietā ir runāts par kopienas dzīvi. Ģenerālis interesējas par plusiem un mīnusiem Liepājas klostera kopienā un par potenciālo skatu uz nākotni. Notika arī nelielas individuālas sarunas ar katru brāli. Ļoti draudzīga bija arī tikšanās ar Liepājas diecēzes bīskapu Viktoru Stulpinu.

Filipīnietis Džerards Francisks Timoners III tika ievēlēts par jauno dominikāņu ordeņa ģenerāli 2019. gadā, kad viņam bija 51 gads. Viņš ir pirmais aziāts, kuram ģenerālkapitula locekļi ir uzticējuši vadīt seno Sprediķotāju ordeni. Tēvs Timoners ir svētā Dominika (1170-1221) 87. pēctecis.

Plašāku interviju ar tēvu Džerardu OP varēsiet lasīt nākamajā laikraksta „Nāc” numurā.

Katedrāle.lv

 

Attēlu galerija
(klikšķiniet uz bildes, lai palielinātu)