Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Liturģiskās mūzikas darbnīcas "Salve Mater Misericordiæ" Kuldīgā
12.06.2023 pl. 08:01
Pavisam drīz no 11. līdz 15. jūlijam, nedēļā pēc Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem, notiks liturģiskās mūzikas „dziesmu svētki” – jeb liturģiskās mūzikas darbnīcas, kuras pirmo reizi notiks Kuldīgā, lūdzoties Vissv. Jaunavas Marijas – Dzīvības Mātes sanktuārijā.

Darbnīcas vadīs mums jau pazīstamais un iemīļotais poļu komponists un diriģents Pāvels Bembeneks. Viņa vadībā atvērsim balsis un sirdis, lai darbnīcu noslēgumā slavētu Dievu Svētajā Misē un tai sekojošajā Pāvela Bembeneka oratorijā „Laudes par nepiedzimušajiem”, ko latviešu valodā tulkojusi Kristīne Locika.

Aicinām piedalīties visus, kuri ilgojas no sirds dziedāt Dievam – gan baznīcā dziedošos, gan arī tos, kuri līdz šim dzīvojuši tikai ar laicīgo mūziku. Īpaši aicinām tos, kam sirds sāp par saviem bērniem, lai izlūgtu viņiem dziedināšanu un žēlastības, vai arī vienkārši vēlas pateikties Dievam un lūgties par sevi un savām ģimenēm.

Darbnīcas sāksies otrdien, 11. jūlijā plkst. 12.00 ar tikšanos un tēva Oskara konferenci Kuldīgas Svētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā, bet noslēgsies sestdien, 15. jūlijā ar Sv. Misi plkst. 12.00 un tai sekojošām Laudēm par nepiedzimušajiem. Darbnīcas organizē Liepājas dominikāņu brāļi pie Kuldīgas dominikāņu māsām, kuras rūpēsies par dalībniekiem.

Pieteikšanās līdz 25. jūnijam, aizpildot anketu, kur ir arī visa informācija par darbnīcām. Ja rodas jautājumi vai vēlaties pieteikties, neizmantojot anketu, sazinieties ar Liepājas sv. Dominika draudzes sholas vadītāju Kristīni Lociku – telefons vai whatsapp 26705843.

Pieteikušies dalībnieki saņems iedziedātas balsu partijas, kas palīdzēs labāk sagatavoties darbnīcām un auglīgāk izdzīvot šīs piesātinātās un tik īsās nepilnās piecas dienas. Lūdzam jūsu aizlūgšanu par darbnīcu dalībniekiem un vadītājiem!

Jāatzīmē, ka Sv. Mises laikā izskanēs XI gadsimta antifonas „Salve Mater Misericordiæ” apdare, kuru pēc Kuldīgas dominikāņu māsu lūguma šobrīd raksta Pāvels Bembeneks.