Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Francisks aicina rast diplomātisku risinājumu mieram Ukrainā
27.02.2024 pl. 08:13
Pēc lūgšanas "Kunga eņģelis" pāvests Francisks uzsvēra, ka "sestdien, 24. februārī, mēs ar rūgtumu pieminējām otro gadadienu kopš Ukrainā sācies pilna mēroga karš".

"Cik daudz bojāgājušo, ievainoto, cik daudz iznīcības, ciešanu un asaru visā šajā laikā, kas kļūst briesmīgi garš un kuram vēl nav redzams gals!" - uzrunājot svētceļniekus Svētā Pētera laukumā, sacīja Romas bīskaps. - "Karš izposta ne tikai šo Eiropas reģionu, bet arī rada globālu baiļu un naida vilni. Apliecinot savu mīlestību pret cietošo Ukrainas tautu un aizlūdzot par visiem, īpaši par daudzajiem nevainīgajiem upuriem, es nemitīgi lūdzu par to, lai tiktu atjaunota kaut daļiņa cilvēcības, kas spētu radīt apstākļus diplomātiskam risinājumam taisnīgam un ilgstošam mieram šajā valstī."

Francisks aicināja ticīgos neaizmirst lūgties arī par Palestīnu, Izraēlu un citām tautām, kurās notiek karš un kurām nepieciešama konkrēta palīdzība. "Padomāsim par cilvēku ciešanām, par ievainotajiem, par nevainīgajiem bērniem," sacīja pāvests, norādot, ka viņš ar satraukumu seko līdzi pieaugošajai vardarbībai Kongo Demokrātiskās Republikas austrumos: "Atsaucoties bīskapu aicinājumam lūgties par mieru, es lūdzos un ceru, ka tiks izbeigta karadarbība un tiks meklēts atklāts un konstruktīvs dialogs."

Francisks atzina, ka viņu satrauc arī pieaugošie cilvēku nolaupīšanas gadījumi Nigērijā. Viņš teica: "Es vienojos lūgšanā par Nigērijas tautu, cerot, ka tiks pieliktas pūles, lai apturētu - cik vien iespējams - šo gadījumu skaitu."

Svētais tēvs uzsvēra, ka viņš domā arī par Mongolijas tautu, kas cieš no lielā aukstuma. "Šī ekstrēmā parādība ir klimata pārmaiņu traģiskās sekas. Klimata krīze ir globāla sociāla problēma, kas dziļi ietekmē daudzu mūsu brāļu un māsu, īpaši visneaizsargātāko personu dzīvi, tāpēc lūgsim, lai tiktu pieņemti gudri un drosmīgi lēmumi vides aizsardzības jomā."

Vaticannews.va