Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Patriarhs Picaballa: "Būs jārēķinās ar badu"
25.03.2024 pl. 08:01
“Pirmoreiz būs jārēķinās ar badu”, šādu perspektīvu, kas varētu sagaidīt Svēto Zemi, intervijā Itālijas katoļu televīzijai TV2000 iezīmē Jeruzalemes latīņu rita patriarhs Pjerbatista Picaballa.

Viņš stāsta, ka visdažādākā veida problēmas ir bijušas vienmēr, arī ekonomiski fiansiālā situācija vienmēr ir bijusi trausla, taču bada nekad nav bijis. Kardināls apgalvo, ka visām kopienām – gan reliģiskajām, politiskajām un sociālajām, ir jādara viss iespējamais, lai šādu situāciju nepieļautu”.

Pjerbatista Picaballa uzsver arī, ka Amerikas Savienoto Valstu novājināšanās rada lielu dilemmu, jo līdz šim vienmēr ir bijis kāds, kurš lietas sakārtoja. Taču, šobrīd tā vairs nav, viss ir jādara pašiem. “Nezinu, kā un kad to spēsim paveikt,” saka patriarhs.

Baznīcas gans informē, ka Lielās nedēļas laikā atļaujas apmeklēt svētvietas saņems arī tie kristieši, kuri dzīvo palestīniešu teritorijās. “Atļaujas mums iedos,” viņš atklāj, “esam uzstājuši sakot, ka tās ir iedotas musulmaņiem Ramadanā, tātad, arī kristiešiem tās pienāktos uz Lieldienām.” Kardināls Picaballa prognozē, ka gaidāmās Lieldienas būs smagas un viņš tās salīdzina ar vientulību, ko Jēzus pieredzēja Ģetzemanes dārzā.

Vaticannews.va