Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/No citiem avotiem/Jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins
 
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins
20.07.2013 14:37
Nominēts jauns Liepājas diecēzes bīskaps

Pāvests Francisks 20. jūlijā nominēja priesteri Viktoru Stulpinu par Liepājas diecēzes bīskapu. Līdz šim viņš bija Rīgas Metropolijas Garīgā semināra ekonoms un inspektors, Rīgas Svētā Franciska draudzes viceprāvests, Laterāna Pontifikālās Unifersitātes filiāles Rīgas Teoloģijas Institūta docētājs un Rīgas arhidiecēzes Sakrālās mākslas komisijas loceklis. Viktors Stulpins ir dzimis 1971. gada 26. septembrī Rīgā. Pabeidzis Rīgas Celtniecības tehnikumu un Rīgas Garīgo semināru. Par priesteri iesvētīts 1995. gada 11. jūnijā un inkardinēts Rīgas arhidiecēzē. Laikā no 1995. līdz 2010. gadam bija Aizkraukles, Iršu, Kokneses, Skrīveru un Vecbebru draudžu prāvests.


Pāvests Jūs nominēja par Liepājas diecēzes bīskapu. Kā Jūs uzņēmāt šo ziņu?

Protams, tas man bija liels pārsteigums. Tā bija negaidīta ziņa. Uz šo aicinājumu atbildēju pēc zināmām pārdomām. Tas ir Dieva aicinājums. Tā kā Viņš mani caur pāvestu aicināja, tad atbildēju ar „jā” vārdu.

Vai jau esat domājis, kādi būs Jūsu turpmākās darbības galvenie plāni?

Vispirms jāiepazīstas ar vietējo situāciju. Es to situāciju tik labi nepazīstu. Tad, kad būšu ar to iepazinies, tad arī varēs veidot kaut kādus nākotnes plānus.

Vai ir zināms, kāds būs Jūsu jaunā kalpojuma moto?

Jā, tas ir pavisam vienkāršs. Tie ir apustuļa Toma vārdi, ko viņš izteica pēc sastapšanās ar Augšāmcēlušos Kristu: „Mans Kungs un mans Dievs”.

Ko Jūs novēlētu Vatikāna Radio klausītājiem un savas jaunās diecēzes ticīgajiem?

Es novēlētu būt atvērtiem uz Dievu, būt atvērtiem Viņa vadībai savā ikdienas dzīvē. Svarīgākais, lai mēs saprastu, ka Dievs nav kaut kur ārpus laika, palicis vēsturē, bet ir klātesošs mūsu ikdienā. Mums ir jādzīvo pastāvīgā vienotībā ar Viņu un jābūt atvērtiem Viņa darbībai un vadībai mūsu dzīvē.

J. Evertovskis



Informācijas avots
Vatikāna Radio mājas lapa
GMV
pievienojies: 23.11.2004
Komentāri: 159
Re: Jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins
20.07.2013 18:15
Lai saprastu, cik nopietns lēmums ir pieņemts, atgādinu par šīm publikācijām:

Apollo.lv (23.07.2012) - Vatikāns konfidenciāli apzina kandidātus Liepājas diecēzes bīskapa amatam
LA.lv (10.08.2012) - Jauns bīskaps Liepājai – ne tik drīz
Katedrale.lv (17.04.2013) - Bīskaps Eduards Pavlovskis par Liepājas jaunā bīskapa sagaidīšanu

Jācer, ka jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins sekos iepriekšējā pāvesta Benedikta XVI aicinājumam izglītot jauno paaudzi un saglabās tagadējā pāvesta Franciska vienkāršību. To arī novēlu viņam.

Cieņā,
Gintars Heidemanis
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins
07.09.2013 22:01
Pateicība Dievam! Kunga Apredzība ir neizdibināma. Domāju, vairākums bija minējuši citus kandidātus, kas varētu tikt apstiprināti. ;) Bet cilvēks domā, Dievs dara. To, kurš vēlas ieņemt pēdējo vietu, Kungs pagodina un liek savas tautas priekšā par ganu.

Lai Svētais Gars bagātīgi nāk pār bīskapu Viktoru un lai viņš paklausa Viņam - tā, lai ar Trīsvienības iedvesmotām idejām un reāliem darbiem Kurzeme pazemībā atjaunotos, bagātinātos Jēzus un Marijas vienotajās Sirdīs un ar visu svēto aizbildnību kļūtu par neizmērojami apdāvinātu un garīgi spēcīgāko Latvijas novadu. Lūgsimies!
Bantu
pievienojies: 20.11.2012
Komentāri: 161
Re: Jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins
15.09.2013 12:35
GMV, kā Tev izdodas šeit tik smuki ielikt linkus, kuri ir pārsaukti? Nevis standarta www, bet ar paša izdomātu nosaukumu. Atklāsi noslēpumu? ;)
 
 Saraksts/No citiem avotiem/Jaunais Liepājas bīskaps Viktors Stulpins