Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija
Forums
 Saraksts/Katolicisms/Kā pretoties kārdinājumam?
 
K3pt
pievienojies: 16.08.2014
Komentāri: 6
Kā pretoties kārdinājumam?
17.08.2014 21:48
Lai slavēts Jēzus Kristus!

Man ir liela problēma, un iespējams ka jums ir kāds risinājums. Man ir milzīgs kārdinājums, kuram es vienkārši nespēju pretoties. Vai jums ir kāds risinājums.
J.
pievienojies: 13.06.2006
Komentāri: 462
Re: Kā pretoties kārdinājumam?
18.08.2014 11:40
Prasi padomu priesterim klātienē tiekoties - sarunā vai grēksūdzē.

Tikko kārdinājums, tā ar īsu lūgšanu steidz pie Dieva (piem. Kungs glāb mani - kā lūdza apust. Pēteris) vai Dievmātes (piem. tavā patvērumā steidzamies sv. Dieva Dzemdētāja, izglāb mūs no visām briesmām). Ar gribu noraidi kārdinājumu, pārslēdzies uz citu labu darbu, palasi labu grāmatu, piezvani labam draugam - kurš var aizlūgt par tevi. 

no katehisma :

Svētais Gars ļauj mums saskatīt atšķirību starp pārbaudījumu, kas nepieciešams, lai pieaugtu iekšējais cilvēks, lai sasniegtu "pārbaudītu tikumu" , un kārdināšanu, kas noved grēkā un nāvē. Tāpat atšķirība mums jāsaskata arī starp "tikt kārdinātam" un "piekrist" kārdināšanai. Visbeidzot, prasme saskatīt atšķirību atmasko kārdināšanas melīgumu: kārdināšanas objekts šķietami ir "labs, [..] acīm tīkams un kārojams" ( Rad 3, 6), turpretim īstenībā tās auglis ir nāve.



"Dievs nevienam labo negrib uzspiest, Viņš vēlas saglabāt katra brīvo gribu [..]. Kārdināšanā nav ļaunuma bez labuma. Neviens, izņemot Dievu, nezina, ko mūsu dvēsele īsti ir saņēmusi no Dieva, - pat mēs paši to nezinām. Taču kārdināšana mums to atklāj, lai mēs iemācītos pazīt sevi un - līdz ar to - atklāt mūsu postu un lai liktu mums pateikties par visu to labo, kuru kārdināšana mums atklājusi." 

 


"Neieiet kārdināšanā" nozīmē sirds izlēmību : "Jo kur ir tava manta, tur būs arī tava sirds. [..] Neviens nevar diviem kungiem kalpot." ( Mt 6, 21. 24) "Ja mēs dzīvojam Garā, tad arī piemērosimies Garam." ( Gal 5, 25) Šajā "piekrišanā" Svētajam Garam Tēvs dod mums spēku. "Jums nav uzbrukuši kārdinājumi, kas pārspētu cilvēciskos spēkus! Bet Dievs ir uzticīgs. Viņš neļaus jūs kārdināt pāri jūsu spējām, bet reizē ar kārdinājumu dos izturību, lai jūs varētu pastāvēt." ( 1 Kor 10, 13)

 
 


Proti, tāda cīņa un tāda uzvara ir iespējama vienīgi lūgšanā. Jēzus ir uzvarējis kārdinātāju, tikai pateicoties savai lūgšanai - no paša sākuma  līdz pat pēdējai cīņai Ģetzemanē un uz krusta. Ar šo lūgumu Tēvam Kristus mūs vieno ar savu cīņu un agoniju. Kristietim neatlaidīgi tiek atgādināts, ka viņam savā sirdī jābūt modram, vienojoties ar Jēzus sirds modrību.  Modrība ir "sirds sardze", un Jēzus lūdz Tēvu sargāt mūs Viņa vārdā.  Svētais Gars izmanto ikvienu iespēju, lai nemitīgi mūs mudinātu uz šo modrību.  Šis Tēvs mūsu lūgums visā savā dramatiskumā parādās tad, kad tas saistās ar mūsu šīszemes cīņas pēdējo kārdināšanu; ar to lūdzam neatlaidību izturēt līdz galam. "Lūk, es nāku kā zaglis. Svētīgs, kas nomodā!" ( Atkl 16, 15)

Ķempenes Toms "Sekošanā Kristum" - kārdinājums tiek pieļauts, lai sagatavotu cilvēku lielākas žēlastības saņemšanai vai darītu viņu pazemīgāku.

 
Deta
pievienojies: 24.12.2004
Komentāri: 66
Re: Kā pretoties kārdinājumam?
06.11.2014 11:58
Varbūt pretoties nevajag? To arī der apsvērt... :)
 
 Saraksts/Katolicisms/Kā pretoties kārdinājumam?