Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Krustaceļa gājiens uz Ķeguma krusta kalnu
20.06.2005 pl. 20:05

Agnese Januševska

Sestdien, 18. jūnijā, ticīgie pulcējās uz Sv. Misi Lielvārdes katoļu baznīcā, lai pēc tam jau devīto gadu pēc kārtas dotos gājienā uz Krusta kalnu Ķegumā.

Svētceļojumā devās ne tikai vietējās Lielvārdes draudzes locekļi, bet bija ieradušies arī cilvēki no tuvākas un tālākas apkārtnes.

Krusta gājienu tradīcija aizsākās 1996. gadā. Pirmajos gados krusts, kuru svētceļnieki nesa, bija apmēram 6 kg  smags, bet nu jau trešo gadu katrs ticīgais nes pats „savu krustu” gan fiziski, gan ar lūgšanām.

Priesteris Māris Zviedris, Mises laikā uzrunājot svētceļniekus, atgādināja, ka vienīgais mērķis ir Kristus. Ceļu ar Dievu mums jāiet katru dienu. Mēs šeit esam nevis sevis dēļ, bet Kristus dēļ – kurš sevi atdeva pie Krusta. Mēs neejam pierādīt citiem savu varonību, bet atklāt Dievu savā vājumā. Katram ir savs aicinājums, katrs mēs nesam šo krustu nevis tikai par sevi, bet arī par savām ģimenēm, draugiem un mīļajiem cilvēkiem.

Ticīgos svētceļojumā pavadīja jauniesvētītais diakons Ingars Stepkāns. Visu ceļu svētceļnieki pavadīja lūgšanās, dziedot Rožukroni un daloties liecībās. Lai atpūstos svētceļnieki devās uz Rembates Dievmātes kapelu, kurai šogad palika desmit gadi.

Nonākot  Krusta kalnā mūs sagaidīja priesteris Ilmārs Tolstovs ar Ķeguma draudzi, kur kopīgi svinēja Sv. Misi.

Agnese Januševska speciāli Vatikāna Radio