Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Pakistānā Bībeles un Korāna kaligrāfisko ilustrāciju nacionālā izstāde
30.06.2005 pl. 13:39

AsiaNews -Agnuz

Pirmajā nacionālajā svētās kaligrāfijas izstādē Lahorā, Pakistānā izstādītajos darbos dominējošās tēmas ir miers, solidaritāte un dialogs starp reliģijām.

Izstāde aizritēja Al-Hamras mākslas galerijā no 15. līdz 22. jūnijam. Starp goda viesiem bija 45 gadus vecais  Šafiks Šad Hans (Shafiq Shad Khan), populārs vietējais kristiešu-musulmaņu filozofs un 111 šīs izstādes darbu autors. Izstādi atklāja provinces premjerministra vietnieks Pundžabs Movahids Hussains Šahs (Mowahid Hussain Shah) un franciskāņu tēvs Francis  Nadims (Francis Nadeem)OFM.

„Mūsu akcija uzsver māksliniecisko vērtību, ko sevī ietver Bībele un Korāns. Īpaša uzmanība tiek veltīta tēmām, kas ir kopīgas kristietībai un islāmam. Līdzcietības un godīguma tēma ir kopīga abām reliģijām, un tāda veida akcijas , kā šī izstāde, tikai uzsver to, kas ir kopīgs šo abu reliģiju sekotājiem,” – atzīmēja politiķis.

Izstādē varēja aplūkot abu reliģiju svēto tekstu kaligrāfiskās ilustrācijas. „Man nemācīja zīmēšanu skolā, tā bija dievišķa dāvana, un es to izmantoju kā līdzekli, lai izplatītos miers un solidaritāte,” – teica darbu autors Šafiks Šad Hans.

Kā atzīmēja tēvs Emmanuels Asija, Pakistānas Bībeles komisijas izpildsekretārs, Hana māksla ir „jauna, brīnišķīga nodaļa starpreliģiju attiecību vēsturē, un lieliska liecība par Kristu šajā musulmaņu zemē”.

Savukārt monsinjors Džons Saldanksa, Lahoras arhibīskaps, kurš apmeklēja izstādi apliecināja, ka „šis starpreliģiju vienotības pasākums stiprina katra cilvēka ticību”.

Pēc AsiaNewsAgnuz materiāliem sagatavoja Andris Ābelis