Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Palasīsim...  Raksti

XX Pasaules Jauniešu Dienas no 15. līdz 21. augustam Ķelnē
04.08.2005 pl. 23:16

LRKB IC

Šogad no 15. līdz 21.augustam Ķelnē notiks Pasaules jauniešu dienas (PJD) ar devīzi „Mēs atnācām Viņu pielūgt” (Mateja evaņģēlijs 2, 2). Šī būs pirmā reize, kad pēc pāvesta Jāņa Pāvila II nāves tik plaša mēroga pasākumā ar jauniešiem tiksies pāvests Benedikts XVI.

Ķelni, kura ir pazīstama arī kā “Vācijas Roma”, katru gadu apmeklē vairāk kā 3 miljoni svētceļnieku no visas pasaules, lai godinātu trīs Austrumu gudro relikvijas, kas atrodas Ķelnes katedrālē.

Arī šogad jau ceturto reizi Pasaules jauniešu dienās piedalīsies vairāk kā 600 jauniešu no visas Latvijas. Lai garīgi sagatavotos šim nozīmīgajam pasākumam un labāk iepazītu Vācijas baznīcas un kultūras dzīvi, katras valsts dalībnieki kā viesi tiks uzņemti kādā no Vācijas diecēzēm (9.-14. augusts). Šo dienu laikā notiks kopīgas lūgšanas un liturģija, svētceļojumi, iesaistīšanās sociālās palīdzības aktivitātēs, būs iespēja dalīties kalpošanas un draudzes dzīves pieredzē ar citiem jauniešiem.

Līdzās lielajām liturģiskajām svinībām PJD laikā ar apmēram 800 000 dalībniekiem notiks arī daudz mazākas programmas, kur jaunieši caur mūziku, teātri, deju varēs ne tikai labāk iepazīt viens otru, bet arī Baznīcu un tās kopienu. Pasaules Baznīcas daudzveidību ilustrēs bīskapu katehēzes jauniešiem viņu dzimtajā valodā, to laikā bīskapi dalīsies pārdomās par aktuālām tēmām.

Pasaules Jauniešu dienas ir jauniešu svētceļojums, satikšanās un solidaritātes svētki, kurus jau no 1984.gada rīko Romas katoļu Baznīca. Ar trīs gadu intervālu tās ir notikušas Spānijā, Itālijā, ASV, Polijā, Filipīnās, Francijā, Kanādā.

Atsaucoties Baznīcas aicinājumam, jaunieši no visas pasaules tiek ielūgti ar savu klātbūtni kuplināt šo vispasaules kristiešu kopā sanākšanu, lai iepazītos ar Evaņģēlija vērtībām, rosinot būt atvērtiem jaunas un kvalitatīvas, uz kristīgām vērtībām balstītas sabiedrības veidošanai.

PJD mērķis ir sludināt Evaņģēliju jauniešu vidū, dod jauniešiem iespēju atklāt un iepazīt Baznīcu tās daudzveidībā, neskatoties uz konfesionālo piederību, jo Pasaules Jauniešu dienām vienmēr ir ekumēniska ievirze.

Pa vidu Jauniešu dienām pasaules mērogā, notiek jauniešu dienas nacionālā līmenī. Pēc PJD Parīzē 1997. gadā, kurās piedalījās arī Latvijas delegācija (ap 400 jauniešu), arī Latvijā tika uzsākta Jauniešu dienu tradīcija. Valsts mērogā tās ir veiksmīgi notikušas - Aglonā, Ogrē, Madonā, Rīgā. To sekmīgai norisei vienmēr nozīmīga ir bijusi citās zemēs gūtā pieredze un  nodibinātie draudzīgie kontakti.

Līdz šim Pasaules Jauniešu dienās (Parīzē, Romā, Toronto) ir piedalījušies vairāk kā 1200 cilvēku no Latvijas.

AICINĀM VISUS pirms došanās uz Vāciju svētdien, 7. augustā, plkst. 18:30 satikties Rīgas sv. Jēkaba katedrālē, lai kopīgā dievkalpojumā atvadītos, pārrunātu pēdējos praktiskos jautājumus un saņemtu svētību ceļam.

  • SĪKĀKU INFORMĀCIJU var saņemt, kā arī vēl joprojām var PIETEIKTIES:
    • Pasaules Jauniešu dienu koordinācijas birojs
      Katoļu iela 14, Rīga, LV-1003
      Tel: +371 6266999
      E-pasts:
      Web: www.catholic.lv/jd/
    • Atbildīgais pr. Andris Kravalis
      Tel: +371 9497000
      E-pasts:

  • Informāciju par maršrutu "Liepāja - Ķelne '2005" meklējiet kristīgās kustības "Oāze" mājas lapā.

LRKB IC