Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Vai lefevristi atgriezīsies Baznīcā?
24.08.2005 pl. 13:00

KAI

Sv. Pija X brālības (FSSPX) priekšnieks paziņoja, ka apņemas uzsākt dialogu ar katoļu Baznīcu. Intervijā aģentūrai EFE viņš teica, ka tuvākā laikā grib satikties ar Benediktu XVI.

21. augustā bīskaps Bernards Felajs (Bernard Fellay), kopā ar Rietumeiropas katoļu tradicionālistu grupu, apmeklēja Fatimas svētvietu.

Tas, ka arhibīskaps Marsels Lefēvrs (Marcel Lefevbre) konsekrēja savus bīskapus, kuru vidū ir arī pašreizējais Brālības priekšnieks, kluva par iemeslu tam, ka 1988. gadā šī kopiena sarāva savas saites ar katoļu Baznīcu. Tagad, pēc bīskapa Felaja domām, ir labāka gaisotne savstarpējai tuvināšanai.

Sv. Pija X brālības priekšnieka domas nesen netieši apstiprināja Bordo arhibīskaps Žans-Pjers Rikārds (Jean-Pierre Ricard). Francijas bīskapu konferences priekšsēdētājs vienlaikus ir Pāvesta komisijas “Ecclesia Dei” loceklis, kura nodarbojas ar dialogu ar katoļu tradicionālistiem.

Sarunā ar aģentūru AFP arhibīskaps Rikārds teica, ka ir jāciena to cilvēku, kuri vēlas saglabāt Euharistijas svinēšanu pēc Tridentes rita, reliģiskās jūtas. Tomēr pilnā vienošanās starp tradicionālistiem un katoļu Baznīcu būs iespējama tikai tad, kad arī viņi atzīs Euharistiju svinētu pēc jaunā rita un pieņems Vatikāna II koncila mācību.

Foto: dici.org