Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvests cildina Baznīcas veikumu Bulgārijā
12.11.2005 pl. 20:58

Benedikts XVI teica, ka šajās dienās, sarunājoties ar katru no Bulgārijas bīskapiem, secinājis, ka Baznīca šai zemē ir dzīva un pilna apņēmības liecināt par Kristu mūsdienu sabiedrībai.

Katoļu Baznīca Bulgārijā darbojas plecs pie pleca ar Bulgārijas pareizticīgo Baznīcu. Pāvests novēlēja, lai labās attiecības, kas pastāv starp abām Baznīcām, arī turpmāk kalpo par labu Dieva Dēla, kas ir katra kristieša darbu sākums un gals, Evaņģēlija sludināšanai.
 
Bulgārijā Baznīca veic arī intensīvu dialogu ar civilajām autoritātēm. Pāvests atzinīgi novērtēja šo faktu, sakot, ka darbojoties visiem kopā, var sekmīgāk risināt problēmas un kalpot visas tautas labumam.
 
„Bulgārijas tauta jūtas piederīga Eiropas kontinenta ģimenei,” teica pāvests. Viņš piebilda, ka šī zeme, ko veido dažādu kultūru un reliģiju piederīgie, var kļūt par saprātīgas integrācijas, sadarbības un mierīgas sadzīves paraugu. Lai arī katoļu kopiena Bulgārijā ir minoritāte, tā var sniegt nozīmīgu devumu, liecinot par universālo Kristus mīlestību.

RadioVaticana.org