Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Svētku ieskaņas koncerts Grobiņas katoļu baznīcā
18.11.2005 pl. 14:41

Pēc Grobiņas pilsētas Domes uzaicinājuma Valsts svētku priekšvakarā, 17. novembrī, sv. Brigitas katoļu baznīcā klausītājus ar dziesmām priecēja Ieva Akurātere.

Koncerts, kas izskanēja akustiskā versijā, bija kā kluss, bet emocionāls un pacilājošs ievads Latvijas valsts proklamēšanas svētkiem. Koncerta iesākumā apmeklētājus uzrunāja draudzes priesteris Mariušs Kempa, atgādinot, ka brīvība un neatkarība ir dāvanas. Un tas ir gan izaicinājums, gan arī uzdevums nodotu šīs vērtības nākošai paaudzei un mēs esam atbildīgi par to.

To, ka Ievas dziedātās dziesmas tautai joprojām ir saprotamas, varēja nojaust pēc klausītāju aplausiem un līdzi dziedāšanas. Mūziķe atklāja, ka pēdējā laikā viņai patīkot dziedāt tautasdziesmas, jo uzskata tās par vērtīgām. Arī šajā vakarā klātesošie tika aicināti vienoties tautasdziesmās, lai sanākušie klausītāji izjustu sabrāļošanos. Ieva paskaidroja, ka zelts tautasdziesmās ir jāsaprot kā garīgā bagātība, bet sudrabs – kā dvēseliskā. Pirms Ieva nodziedāja Ave Maria, viņa izteica sajūsmu par skaisto dievnamu un laipnajiem cilvēkiem, kuri viņu uzaicināja uz Grobiņu. Bet atvadījās mūziķe ar dziesmu „Latviešu tautai”, kura 1989. gadā pirmo reizi tika atskaņota „Liepājas Dzintarā”.

Katedrāle.lv