Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Top Sv. Dominika baznīca Liepājā
20.02.2006 pl. 17:03

Liepājā, Jelgavas ielā 17, atrodas brāļu dominikāņu klosteris. Blakus tam tiek celta baznīca, kas paredzēta Sv. Dominika draudzes vajadzībām.

Svētā Dominika baznīcas celtniecība iesākās 2003. gadā pēc arhitekta A. Kokina projekta. Tā sākta būvēt uz kādreizējās publiskās pirts pamatiem, tos paplašinot un nostiprinot. Patlaban uzbūvētas sienas un jumts, ielikti logi un durvis. Baznīcas ēkas korpusā tika uzbūvēts tornis, kura augstums ir 32 metri. Pati baznīca ir 12 m plata, un tās kopējais garums ir 32 m. Baznīcai ir pievadītas visas nepieciešamās komunikācijas. Ēkas aizmugurējā daļā tiks ierīkota neliela kapela, kas paredzēta Kristības sakramenta piešķiršanai, telpas grēksūdzei, grāmatu galdam un kancelejai. Baznīcā ir arī balkons, kas paredzēts ērģelēm un korim. Pašlaik rit iekšdarbi, kurus izpilda celtniecības firma SIA “Būve”.

Paredzēts, ka baznīcas interjers būs diezgan moderns, bet vienlaikus pieticīgs. Uz sienas aiz altāra būs liela izmēra attēls – Aglonas bijušā dominikāņu klostera gleznas kopija, tā atainos liturģijas – Baznīcas lūgšanas būtību. Svinīgo baznīcas iesvētīšanu plānojam rīkot 2006. gada 24. maijā.

Esam pateicīgi visiem, kuri mūs atbalsta garīgi un finansiāli. Līdz šim esam saņēmuši finansiālo atbalstu no Vācijas palīdzības fondiem, kā arī no privātiem ziedotājiem, tomēr naudas vēl trūkst, lai iesākto pilnībā pabeigtu. Būsim pateicīgi par jebkuru ziedojumu, kuru varat iemest speciāli izveidotā urniņā klosterī vai arī ziedot kontā:

Sprediķotāju ordeņa Liepājas Svētā Dominika klosteris
Hansabanka, Kurzemes filiāle
S.W.I.F.T HABA LV 22
LV86HABA0551009350530
Klostera juridiskā adrese: K. Valdemāra iela 28-1, LV – 3400, Liepāja
Reg. Nr.: 9000332775

Priesteris Oskars Jabloņskis OP
"Nāc" Nr. 30