Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Jauniešu dienu darba grupa jau rosās Aglonā
12.05.2006 pl. 18:14

Topošajā III Latvijas Jauniešu dienu norises vietā Aglonā, 5. maijā, atbildīgo darba grupa no Rīgas tikās ar vietējiem pārstāvjiem – dekānu Andreju Aglonieti, priesteri Mihailu Sivicki, kultūras un sabiedriskajiem darbiniekiem, kā arī dažiem jauniešiem.

Tika saskaņota pasākuma programma, apskatītas vietas, kur atradīsies Jauniešu dienu skatuves, kur tiks izguldīti dalībnieki, kā arī plānoti citi nepieciešamie priekšdarbi.

Sestdienā, 6. maijā Rīgas viesi piedalījās arī ikgadējos Rēzeknes - Aglonas diecēzes Rožukroņa svētkos, kurus apmeklēja ticīgie no visas Latvijas. Svinīgo misi vadīja bīskaps Jānis Bulis kopā ar vairākiem priesteriem. Muzicēja vijoļu kvartets un jauniešu koris no Rēzeknes.

Pēc Sv. Mises Jauniešu dienu organizatori tikās ar bīskapu, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, tika ierakstīta bīskapa Buļa intervija un aicinājums jauniešiem. Materiāls tiks izmantots reklāmas filmā par gaidāmajām Vislatvijas Jauniešu dienām.

Tieši Rožukroņa svētkos Jauniešu dienu projekts ieguva atbildīgo personu Latgalē – šis pienākums tika uzticēts priesterim Andrim Ševelim, kurš pēc Aglonas svētkiem laipni uzņēma Rīgas darba grupu pie sevis ciemos Viļānos.

Dace Sarkane
Katedrale.lv