Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Mātes dienu gaidot, nākamie tēvi pārdomāja ģimenes nozīmi
15.05.2006 pl. 18:35

Mātes un Ģimeņu dienas ieskaņās Sv. Pētera baznīcā 13. maijā notika ekumēnisks dievkalpojums, īpaši aizlūdzot par ģimenes un valstiskajām vērtībām.

Dievkalpojumu vadīja Nacionālo Bruņoto spēku (NBS) virs kapelāns mācītājs Atis Vaickovskis, piedaloties visu tradicionālo konfesiju, valdības pārstāvjiem un militārpersonām.

Īpaši skaistu šo dievkalpojumu padarīja daudzu jauno kareivju klātbūtne – kā atgādinājums, cik ļoti nozīmīga loma ģimenē ir tēvam. Jaunie vīrieši, nākamie vai esošie tēvi, uzklausīja Svēto Rakstu vārdus un garīgo vadītāju aicinājumu uzticēt ģimenes Dievam. Romas katoļu Baznīcas kardināls Jānis Pujats deva padomu: „Braucot jūrā lūdz Dievu vienreiz, ejot karā, dari to divas reizes, bet stājoties laulībā – lūdz trīs reizes!”. Latvijas baptistu baznīcas bīskaps Pēteris Sproģis atgādināja, ka Kristus pirmo brīnumu veica tieši jaunas ģimenes dzimšanas brīdī – kāzās Kānā.

Latvijas pareizticīgo baznīcas priesteris Jānis Dravāns uzsvēra ģimeni kā sabiedrības augstāko vērtību, savukārt, evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, atzina, ka savu dzīvību varētu atdot tieši mīlestības dēļ.

Uzrunas un aizlūgumus izteica arī aizsardzības ministrs Atis Slakteris, Ģimenes un bērnu lietu ministrs Ainārs Baštiks un NBS komandieris viceadmirālis Gaidis Andrejs Zeibots. Dievkalpojumā piedalījās mūziķi: Valdis Indrišonoks, Māris Dravnieks, Sv. Pētera baznīcas ērģelnieks Pēteris Vaickovskis un Sv. Franciska baznīcas bērnu koris.

No baznīcas dievlūdzēji iznāca bijīgi, apdomājot iegūto. Kā apliecinājums Dieva mīlestībai un gādībai, visus sagaidīja silti saules stari.

Dace Sarkane
/LKIC/