Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

60 priesterības gados 24 000 Sv. Mises
22.05.2006 pl. 14:57

2006. gada 20. maijā, Jelgavas diecēzes Bebrenes draudzes prāvests Staņislavs Čužāns nosvinēja savu priesterības 60 gadu jubileju.

Svinības aizsākās ar Sv. Misi, kuru svinēja V.E. bīskaps Antons Justs, savukārt koncelebrēja pats gaviļnieks pr. Čužāns un pr. Baļčūns, kurš 27. maijā svinēs savu 25. priesterības jubileju.

Pēc Sv. Mises sekoja apsveikumi, kurus izteica Jelgavas diecēžu dekāni un prāvesti, kā arī Daugavpils domes pārstāvji un paši mājinieki Bebrenieši.

Pr. Čužāns bija aizkustināts un pacilāts par skaistajiem apsveikumiem. Pats jubilārs atzinās, ka ir nosvinējis 24 000 Sv. Misu, un ir spēka, enerģijas un apņēmības pilns, lai šo skaitli palielinātu.

Sprediķī bīskaps Justs atskatījās uz pr. Čužāna aizvadītajiem gadiem, kuros ticis izsūtīts trimdā uz Sibīriju un tur paslepus svinējis Sv. Misi izmantojot šaha galdiņu un figūras.

Pr. Čužāns kalpo Bebrenes draudzē jau 24 gadus. Pa šo laiku ir daudz kas pārdzīvots – gan prieki, gan arī grūti brīži, bet neskatoties uz to, ar paļāvību turpinājis strādāt. Prāvests ir devis lielu ieguldījumu mūzikā – veltot daudz laika, lai uzlabotu un attīstītu ērģeļu mūziku Latvijā. Katru vasaru Bebrenē notiek ērģelnieku kursi, un ar to prāvests var lepoties. Pr. Čužāns ir pateicīgs Dievam par visām žēlastībām, ko bija saņēmis šajos 60 aizvadītajos darba gados Kunga druvā. Cik iespaidīga liecība mums semināristiem, topošajiem priesteriem – Dievs vada un uztur katru, kas no sirds kalpo un mīl, ejot cauri grūtībām un pacietīgi, ar paļāvību nesot savu dzīves krustu.

Garīgā semināra 1. kursa students
Andris Jaksis
Katedrale.lv