Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Noklausies un balso par Latvijas Jauniešu dienu himnu (audio)
03.06.2006 pl. 10:00

Agnese Januševska

Maija sākumā notika III Latvijas Jauniešu dienu organizatoru tikšanās. Šajā sapulcē viens no svarīgākajiem punktiem bija Jauniešu dienu himna un emblēma.

Konkursa iesūtīšanas datums bija 1. aprīlis, tā, ka atsaucība bija ļoti liela, tas tika pagarināts līdz maijam. Pavisam konkursā tika iesniegtas 10 dziesmas un 20 emblēmas, kas tika atsūtītas no visām Latvijas diecēzēm. 

Konkursa vērtēšanas kritēriji:

  • devīze: „Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums maniem ceļiem” (Psalms 119:105)
  • Vieta: Aglona

Tikšanās laikā notika otrās kārtas himnu konkurss, kurā piedalījās sešas dziesmas: Līvānu draudzes jaunieši, Pro Sanctitate, Māris un Jānis Veļiki (Rīga), Sintija Grava(Rīga), Andris Mikulis (Rīga), Linda Karčevska (Jelgava), Aiga Sprindža (Viļāni).

Pēc balsošanas priekšplānā izvirzījās trīs dziesmas – Lindas Karčevskas (Jelgava), Andra Mikuļa (Rīga) un Aigas Sprindžas (Viļāni).

Galīgais himnas variants tiks noteikts un paziņots jūlija sākumā.  

Jums ir iespēja noklausīties visas trīs dziesmas internetā, gan www.catholic.lv/jd, gan www.katedrale.lv. Ikviens var paust savu viedokli, nobalsojot vai rakstot e-pastu: , kas vēlāk palīdzēs pieņemt galīgo lēmumu.

Jauniešu dienu emblēmas konkursa uzvarētāja ir māsa Inese Ieva Lietaviete no Bezvainīgas Vissv. Jaunavas Marijas kalpoņu kongregācijas.

Konkursa rīkotāji priecājas par atsaucību un pateicas visiem, kas piedalījās šajā konkursā, iesūtītas dziesmas tiks atskaņotas, kā arī būs aplūkojama iesūtīto emblēmu galerija Aglonas Jauniešu dienu svētku laikā.

Agnese Januševska

Redakcijas piebilde: ja ir vēlēšanās palīdzēt kādam konkrētam autoram, lūgums izmantot godīgus līdzekļus, pretējā gadījumā balsošanas rezultāti jūsu favorītam tiks anulēti. Jāpiezīmē, ka tie nebūs izšķiroši, tomēr palīdzēs apzināt klausītāju viedokli.