Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

III Latvijas Jauniešu Dienas tuvojas milzu soļiem
27.06.2006 pl. 18:15

III Latvijas Jauniešu Dienas tuvojas milzu soļiem, tūlīt jau augusts klāt. Ko redzēsim un dzirdēsim Aglonā? Kur paši varēsim piedalīties? Kādus pārsteigumus organizatori sagatavojuši?

Jaunieši Aglonā ir aicināti no visas Latvijas, pie tam ne tikai baudīt svētku gaisotni, bet arī pašiem to bagātināt. Diecēžu prezentācijām būs noteikta tematika. Diecēzes jauniešu pārstāvji aicināti veikt radoši vēsturiskas izpētes darbu, proti, izzināt savas dzimtās vietas kristianizācijas vēsturi, un tad par to pastāstīt citiem – satīriski, dramatiski, dejā vai kā citādi. Brīva vieta fantāzijai!

Aglonu svētku laikā sola apmeklēt arī viesi no „Notre Damme de Vie” (Dzīvības mātes institūts Francijā),  kopā ar Latvijas jauniešiem mērojot ceļu kājām. Arī viņiem noteikti būs ko pastāstīt un parādīt!

Katru Jauniešu dienu centrā ir Svētās Mises upuris, kuru celebrēs diecēžu bīskapi.

Svarīgs notikums Jauniešu dienās būs visu četru diecēžu bīskapu katehēzes. Viena no galvenajām tēmām būs vienmēr aktuālais jautājums – sava aicinājuma atrašana un izdzīvošana. Šīs jauniešu dienas īpaši veltītas Svēto Rakstu nozīmei katra kristieša dzīvē – „Tavs vārds ir manu kāju spīdeklis un gaišums maniem ceļiem”. Bīskapi palīdzēs izprast šo vārdu nozīmi. Protams, netiks aizmirsti arī jauniešiem sasāpējušie, interesējošie, nepieciešamie jautājumi - tos varat uzdot sūtot uz e-pastu . Jautājumi tiks apkopoti, un konferenču laikā bīskapi uz tiem centīsies atbildēt.

Aglonas Jauniešu dienās visiem būs iespēja vērot Latvijas mēroga pirmizrādi – 12. augustā vakarā Sakrālajā laukumā uz lielās skatuves jauniešu priekšā stāsies tēli no mūzikla „Veronika grib dzīvot!”, kas veidots pēc Paulu Koelju darba motīviem. Stāstā par jaunu sievieti, kura izmisīgi mekē dzīves jēgu un patiesu mīlestību. Darbojas jaunieši un grupas "Revival" mūziķi ar draugiem. Teksta autore ir Inese Šuļžanoka, mūzikas autors Gžegožs Kopala.

Turpinot pagājušā gada tadīciju, 13. augusta vakarā uzstāsies kristīgās mūziķu grupas, ir uzaicināti: „Revival”, „Xenos”, Valdis Indrišonoks, „Effata”, „Metanoia” u. c. Jauniešiem šajā vakarā nav iedalīta tikai klausītāju loma – koncertam jāpārvēršas kopīgā Dieva slavēšanā!

Jauniešu dienās aktīvi darbosies interešu grupas – katrs varēs atrast ko savām vēlmēm un talantiem atbilstošu, iepazīstoties ar dažādiem veidiem, kā iespējams kalpot Dievam un Baznīcai.

Visu svētku laiku, no 12. līdz 15. augustam Bazilikā būs pieejamas grēksūdzes un iespēja pagodināt Dievu klusā lūgšanā – adorācijā.

Un pārsteigumi... Tie jau tāpēc vien ir pārsteigumi, ka atklāsies pēdējā brīdī! Vai gan Jauniešu dienas vispār var noritēt bez pārsteigumiem?

Dace Sarkane,
LRKB Informācijas Centrs