Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Saldus draudzei jauni zvani
28.09.2004 pl. 09:46

26.septembrī Saldus katoļu draudze svinēja kārtējos ražas svētkus. To laikā Liepājas diecēzes bīskaps Vilhelms Lapelis iesvētīja divus jaunos tikko atvestos zvanus, kuri paredzēti jaunceļamajai baznīcai.

Lielākais zvans nosaukts sv. Pētera un Pāvila vārdā un sver 420kg, bet mazākais – svētīgā Gerarda vārdā un sver 130kg. Uz zvaniem iegravēti arī to ziedotāju vārdi - Dongu ģimene (Pēteris un Gunta) un Igors Skoks, savukārt pulksteņa mehānismus ziedoja Vineta un Jānis Stepiņi.

Savā uzrunā bīskaps V.Lapelis atzīmēja dekāna Gata Bezdelīgas nopelnus un pateicās draudzei par atnestajām ražas veltēm un rotājumiem. Sv.Mises laikā visi klātesošie devās baznīcas pagalmā, kur zvani tika iesvētīti. Tie abi tika arī iezvanīti, un šāda izdevība bija arī katram, kurš vēlējās, lai zvanu skaņas atskanētu vēl un vēl. Pēc Sv.Mises dekāns Gatis Bezdelīga pateicās bīskapam par apmeklējumu un draudzei doto svētību; jaunieši  bīskapam dāvināja ziedus un medu.

Jāpiebilst, ka zvani saviem spēkiem atvesti no tālās (~800km) Polijas pilsētiņas Taciszowas, kur tie izlieti vairākus gadsimtus vecā zvanu lietuvē.

Sv.Gerards ir Neatkarīgā Maltas Bruņinieku Ordeņa dibinātājs, kurš iestājies par palīdzības sniegšanu trūkumcietējiem. Maltas Ordeņa palīdzības dienests Saldū jau darbojas septiņus gadus.