Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Poļi Lielbritānijā ilgojas pēc garīgās aprūpes
07.10.2006 pl. 11:10

Romas Katoļu Baznīcai Lielbritānijā steidzīgi nepieciešami poļu izcelsmes priesteri, kas varētu veikt kalpošanu starp poļu emigrantiem, kuri pēc Polijas iestāšanās Eiropas Savienībā lielā skaitā ir atbraukuši strādāt uz Lielbritāniju.

Lielbritānijā, kura ir viena no nedaudzajām ES valstīm, kura pilnībā atvērusi savu darba tirgu emigrantiem no Austrumeiropas, katru nedēļu darba meklējumos ierodas tūkstošiem poļi. Tiek lēsts, ka kopš Polijas iestāšanās ES 2004. gadā, apmēram 2 miljoni no 38 miljoniem poļu ir pametuši savu valsti. Tas radījis bažas, ka jaunu un uzņēmīgu darbinieku aizplūšana uz ārzemēm, var radīt kvalificēta darbaspēka trūkumu pašā Polijā.

Iespaidīgais emigrantu skaits, no kuriem daudzi ir ticīgi katoļi, ir radījis nopietnas problēmas Katoļu Baznīcai, kura cenšas rūpēties par ticīgo vajadzībām svešatnē. Nebūt ne visiem, kas ierodas Lielbritānijā labākas dzīves meklējumos izdodas nostabilizēties un atrast labu darbu. Polijas ģenerālais konsuls Londonā Janušs Vaha teica, ka apmēram trīs tūkstoši poļi klaiņo pa Lielbritānijas pilsētu ielām. Daudzi, lai nodrošinātu sevi ar eksistencei nepieciešamajiem līdzekļiem izdara noziegumus, citi atkal nodzeras vai kļūst par narkomāniem.

Kādas baznīcas prāvests Džons Boils no Ašfordas, kas atrodas Anglijas dienvidos teica, ka tad, kad viņš uzaicināja uz savu baznīcu poļu priesteri, pie baznīcas durvīm izveidojās rinda no jauniem cilvēkiem, kuri vēlējās izsūdzēt grēkus. „Ašfordā ir simtiem poļi, kurus mūsu teiktais nesasniedz. Es būšu ļoti priecīgs, ja poļu priesteris vēlēsies šeit ierasties reizi mēnesī. Jo es baidos, ka savādāk Baznīca šos cilvēkus var pazaudēt uz visiem laikiem,” teica Boils.

Blagovest - info