Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Ziņas no Vatikāna

Pāvesta pilots par Benediktu XVI
09.10.2006 pl. 13:53

Antonio Berardo jau vairāk nekā 20 gadus kalpo kā pilots pāvestiem. Sākumā viņš veda Jāni Pāvilu II, bet tagad – Benediktu XVI.

Starp viņa pasažieriem ir bijuši arī Jasirs Arafats, Fransuā Miterāns, Beļģijas karaļnama pārstāvji, kā arī citu valstu un valdību vadītāji.

Par tagadējo pāvestu pilots izsakās ar īpašu cieņu: „Benedikts XVI ir reti precīzs cilvēks, viņš vienmēr akurāti ievēro izlidošanas un ierašanās grafikus, ir mierīgs lidojuma laikā un nebaidās. Viņa kautrība un vienkāršība pārsteidz.” Salīdzinot tagadējo un iepriekšējo pāvestu pasažieru lomās, Antonio Berardo teica, ka „abi ir izcilas, bet ļoti dažādas personības”.

„Benedikts XVI ir ļoti kautrīgs, vienkāršs, labsirdīgs, vienmēr ievēro savu dienas kārtību, ir ļoti metodisks. Jānis Pāvils II bija daudz impulsīvāks. Atceros, reiz viņš gribēja redzēt saules aptumsumu Romā. Mēs steidzīgi izlidojām uz Kastelgandolfo, kur atrodas Vatikāna observatorija. Pēc nosēšanās viņš uzaicināja visu ekipāžu noskatīties aptumsumu kopā ar viņu. Tas ir, viņš bieži atkāpās no protokola un programmas rāmjiem,” pastāstīja lidotājs.

Pirms atgriešanās Vatikānā pāvests, tiekoties ar Kastelgandolfo kopienu, pieminēja virsniekus un lidotājus, kuri nodrošina gaisa ceļojumus. Benedikts XVI pauda dziļu pateicību viņiem un teica, ka pastāvīgi piemin viņus savās lūgšanās.

Katolik.ru
Foto: L'Osservatore Romano