Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Uganda: kriminālatbildību par krāpšanu laulībā
14.04.2007 pl. 10:53

Ugandas kristiešu kopienu līderi pauduši neapmierinātību sakarā ar to, ka ir atcelts likums, kas paredz kriminālatbildību par krāpšanu laulībā.

„Mēs visi vēlamies lai šī likuma vietā tiktu pieņemts jauns,” paziņoja Ugandas kristiešu apvienotās padomes izpildsekretārs Grejs Kaiso. Padomē ietilpst Ugandas katoļu, anglikāņu un pareizticīgo kopienu līderi.

5. aprīlī Ugandas konstitucionālā tiesa atcēla likumu, kas paredz atbildību par laulības pārkāpšanu, tādējādi apmierinot prasību, ko iesniedza virkne cilvēktiesības aizstāvošas organizācijas. Tiesa nolēma, ka kriminālatbildība par šāda veida „noziegumu” ir pretrunā ar konstitūciju. Atceltais likums paredzēja kriminālatbildību sievietēm, kas stājas ārlaulības dzimumsakaros ar vīriešiem – gan precētiem, gan neprecētiem. Par līdzvērtīgu pārkāpumu no vīrieša puses kriminālatbildība paredzēta nebija.

Daži kristiešu līderi atzīst, ka likums bija diskriminējošs attiecībā pret sievietēm, tomēr citi uzskata, ka likuma atcelšana dos triecienu laulības un ģimenes institūcijai.

Katoļu arhibīskaps Saiprians Kizito Lvanga aicināja valdību nevis likumu atcelt, bet padarīt to stingrāku, tādējādi sargājot tradicionālās vērtības.

Blagovest - info