Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Pasaulē

Sv. Lūkasa relikvijas dziedina epileptiķi
25.06.2007 pl. 13:20

Divu dienu laikā, kamēr apustuļa Lūkasa galva atrodas Kijevas - Pečoras klosterī, notikuši jau daži brīnumi.

22. jūnijā svētā apustuļa un evaņģēlista Lūkasa galva tika atvesta uz Kijevu. Pēc nostāsta, viņa pīšļiem piemīt brīnumaina spēja dziedināt slimos. Arī pēc aculiecinieku teiktā, dievnamā, kur pašlaik atrodas relikvijas ik dienu notiek brīnumainas izdziedināšanas.

Lai ticīgie, kas sabraukuši no visas Ukrainas, varētu palūgties pie Lūkasa relikvijām Kijevas – Pečoras klosteris ir atvērts visu diennakti.

Svētā Lūkasa relikvijas atrodas sudrabotā traukā paslēpts zem stikla kastes. Ticīgie pa vienam pienāk pie svētā pīšļiem un skūpsta stiklu. Blakus stāvošais garīdznieks katram iedod svētā Lūkasa papīra ikonu.

„Jaunajā Derībā visiem apustuļiem piemita dziedināšanas spēks,” stāsta tēvs Kirions, „viņi varēja izdziedināt ļoti slimus cilvēkus un pat augšāmcelt mirušus.” „Tāpēc viņu pīšļi var palīdzēt cilvēkiem. Taču nevajadzētu svētam Lūkam prasīt naudu vai slavu. Labākais ir lūgt gudrību un nožēlu par saviem grēkiem, un tad cilvēks iemantos laimi,” ieteica garīdznieks.

23. jūnijā klosterī, kur atrodas svētā relikvijas, notika pirmais brīnums. Vīrietim, kas stāvēja rindā pie relikvijām notika epilepsijas lēkme, stāstīja notikuma aculieciniece un draudzes locekle Galina. "Vīrietis nokrita, viņam sāka trūkt elpas un notika lēkme. Kāds izsauca „ātros”, bet es padomāju, ka viņam jau vairs nepalīdzēsi, jo vīrietim mutē parādījās asiņainas putas, acis aizgriezās un praktiski viņš nevarēja elpot. Daži cilvēki pacēla vīrieti, kas gandrīz jau vairs neelpoja un ātri pienesa tuvāk relikvijām. Un tad notika brīnums: vīrietis pēkšņi sāka elpot, lēkmes pārgāja, viņš atvēra acis un pārkrustījās! Apkārtējie neticēja notikušajam: daži lasīja lūgšanas, daži klusībā pārkrustījās, bet citiem acīs sariesās asaras. Bet, kad „ātrie” beidzot bija atbraukuši, tad vīrieša jau nebija, viņš smaidot un it kā savā priekšā neko neievērojot, aizgāja cilvēku pūlī," atcerējās notikušā lieciniece.

Blagovest - info / Katedrāle.lv