Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Sācies sv.Terēzes relikviju svētceļojums pa Kurzemi
01.07.2007 pl. 18:33

1. jūlija pēcpusdienā Svētas Terēzes relikvijas šķērsoja Lietuvas - Latvijas robežu un ap plkst. 17iem pie sv. Jāzepa katedrāles tās sagaidīja bīskaps V.Lapelis, priesteri un ticīgie.

Sv.Terēzes relikvijas pārstāvji no Latvijas, kuru vidū bija priesteri un katoļu mediju pārstāvji, pārņēma no Lietuvas ticīgajiem, noslēdzoties Lietuvas Jauniešu dienām. Kā jau tika minēts, svētās relikvijas apceļos visas trīs Baltijas valstis un kā pirmā no tām bija Lietuva. Svētās Terēzes relikvijas Lietuvā atradās brīdī, kad Klaipēdā notika Lietuvas Jauniešu dienas, kurām noslēdzoties, notika arī Terēzes relikviju pavadīšana un nodošana Latvijas pārstāvjiem. Relikviāriju jeb šķirstu, kurā atrodas relikvijas, pavada bīskaps Gī Gošē.

Pēc svinīgas relikviju sagaidīšanas Liepājā, šķirsts tika novietots sv. Jāzepa katedrālē. Klātesošos ticīgos uzrunāja Liepājas bīskaps Vilhelms Lapelis, aicinot pagodināt un izteikt lūgumus svētajai, kura, būdama vēl klostermāsa, apsolījusi palīdzēt cilvēkiem no Debesīm. Savukārt, bīskaps Gī Gošē, uzrunājot teica: "Ir pierasts, ka ja mēs vēlamies palūgties pie kāda svētā relikvijām mēs dodamies tālā ceļojumā uz vietu, kur šis cilvēks ir apbedīts. Man ir prieks, ka svētā Terēzīte pati apceļo visu pasauli, nākdama pie ticīgajiem."

Vēlāk sekoja garīgās mūzikas koncerts sieviešu kora "Aija" izpildījumā un Sv. Mise. Savukārt, pēc dievkalpojuma relikviju godināšana turpināsies visu nakti, līdz pat 2. jūlija plkst. 19.00, kad relikvijas tiks pārvestas uz Ventspili.

Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)