Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Kurzemē

Kristus Augšāmcelšanās baznīcai pieci gadi
12.07.2007 pl. 13:28

8. jūlijā ticīgie no Bārtas un citām tuvākām draudzēm pulcējās uz svinīgu dievkalpojumu, lai atzīmētu Bārtas Kristus Augšāmcelšanās baznīcas iesvētīšanas piekto gadadienu.

Savulaik gleznainā vietā, Bārtas upes krastā, pagasts iecerēja un iesāka jaunas kapličas būvniecību, bet līdzekļu un iespēju trūkuma dēļ darbs palika aizsākumā un ilgu laiku nerada risinājumu. Pateicoties draudzes loceklēm Marijas Ceriņas un Ērikas Frišmanes aktīvai darbībai, tika iegūta gan draudzes, gan arī bīskapa un pagasta atbalsts, lai darbi ievirzītos citā gultnē un 2002. gada 6. jūlijā tiktu iesvētīta nepieciešamā baznīca.

Bārtas Kristus Augšāmcelšanas baznīcā uz dievkalpojumiem, laulībām un citām ceremonijām ir iespēja pulcēties arī citu konfesiju ticīgajiem. Dievnamā ir arī telpas svētdienas skolas nodarbībām.

Svētku dievkalpojumā piedalījās bīskaps Ārvaldis Andrejs Brumanis, draudzes prāvests Jānis Mētra, bārtinieki, kā arī ticīgie no Kalētiem.

"Lejaskurzemē no seniem laikiem pazīstamas trīs folkloriskās kopienas, Bārta, Nīca un Rucava, kas pazīstamas ar saviem krāšņajiem tērpiem. Bārtā ir katoļu draudze un baznīca. Tā ir liela laime piedalīties dievkalpojumos svētītā vietā," uzrunājot klātesošos teica bīskaps Brumanis, "baznīcas kā celtnes nāk mums palīgā sastapt Dievu. Jēzū mēs sastopam debesu Tēvu. Baznīcas ir vietas, kur veidojas jaunie svētie. Tāpēc arī mēs baznīcas saucam par svētnīcām. Ja Dievs ir klāt visur, tad viņa svētdarītāja darbība īpaši izpaužas svētnīcā."

Katedrāle.lv

• Attēlu galerija •
(uzklikšķiniet, lai palielinātu)