Čats
English
Niks:
Parole:
Reģistrācija

Kas notiek?  Citur Latvijā

Svētceļnieki pošas ceļā uz Aglonu
24.07.2007 pl. 12:13

Kā katru gadu, arī šogad jūlija beigās un augusta sākumā svētceļnieki no visas Latvijas dodas ceļā uz Aglonu, lai 14.augustā un 15.augustā piedalītos Svētās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos.

1.augustā ceļā dosies svētceļnieku grupa no Rīgas svētā Jēkaba katedrāles. Kopumā plānots noiet 300 kilometrus caur Ogres, Aizkraukles, Madonas un Preiļu rajoniem. 80 cilvēku lielajā grupā ir gan vecāka gadagājuma cilvēki, gan jaunieši un ģimenes ar bērniem, informēja Rīgas svētā Jēkaba katedrāles priesteris Ilmārs Tolstovs.

"Baznīcā pastāv sena svētceļojumu tradīcija. Svētceļojums vienmēr ved uz kādu svētvietu. Svētceļojuma laikā gājējs "atstāj" savas mājas, tuviniekus, ikdienas rūpes, lai kopā ar citiem svētceļniekiem varētu šo laiku veltīt Dieva atklāšanai. Šīs ikdienas rūpes tādā mērā pārņem cilvēku, ka tam nepietiek laika Dievam, brīžiem cilvēks par Viņu vispār aizmirst. Svētceļojums dod lielāku iespēju noskatīties uz pasauli, darbu un ģimeni – uz mūsu dzīvi ar Dieva acīm," norāda Tolstovs.

Plašāku informāciju par svētceļojuma grupām visā Latvijā var iegūt www.katedrale.lv un www.katolis.lv.